авг. 12, 2016
15191 Views

50 места, които да посетите преди да навършите 50 – част 1

Автор:

Има места, които всеки мечтае да посети: Париж, Рим, Банкок, Рио де Жанейро, Йерусалим, Токио, Ню Йорк Сити, Буенос Айрес, Пекин, Стокхолм и т.н.

Това са вълшебни градове с култури и истории, които са начертали съвременния свят.

Вероятно сте чували, че тези места са толкова претъпкани от туристи, че няма да можете да им се насладите истински. Истински късметлии са обаче онези, които са успели да ги усетят. Освен това, в днешно време е почти невъзможно да откриете място, което да не е докоснато от туризма. Локации, които някога са били считани за недостъпни, сега са достижими със самолет, кола или влак.

Скритите съкровища на света се превръщат в топ избор на туристите – още една причина да побързате да ги посетите колкото се може по-скоро.

Няма по-добро време да пътувате, отколкото когато сте млади. Остарявайки, ще разберете, че нямате тази енергия да обикаляте света, която сте имали на младини. Най-великите градове на света няма да избягат; имате цял живот да ги посетите. Защо вместо това не отидете там, където малцина отиват да изследват.

1. Остров Скай, Шотландия

1. Остров Скай, Шотландия

Скай е несравнимо красив остров, намиращ се край западния бряг на Шотландия. Можете да посетите колоритния град Портри, където да хапнете риба и чипс, да пийнете превъзходно уиски и да разгледате замъка Дънвеган.

2. Ню Орлиънс, Лос Анджелис

2. Ню Орлиънс, Лос Анджелис

Ню Орлиънс не е просто град, а начин на живот. Повлияна от Европа, Карибите и Африка, културата му е изключително динамична. Храната, музиката, архитектурата и хората са единствени по рода си.

3. Остров Окинава, Япония

3. Остров Окинава, Япония

Окинава е исторически значим остров на около 650км от Япония. Тропическият му климат го прави идеално място за гмуркане, планински разходки и мързелуване на плажа. Ако си падате по природата и историята, това е вашият рай.

4. Киларни, Ирландия

4. Киларни, Ирландия

Киларни е старомодни, но изпълнено с енергия градче в югозападна Ирландия. Страхотно място за разходки, защото се намира до национален парк Киларни. Ако обичате истинското уиски, природата, историята и автентичната ирландска култура, Киларни е невероятна дестинация.

5. Монреал, Канада

5. Монреал, Канада

Едно късче от Европа, макар и да не се намира на стария континент. Хората в Монреал са дружелюбни, храната е вкусна и има безброй неща, които да правите и места, които да посетите. Това е един от най-интересните градове в Северна Америка.

6. Ереван, Армения

6. Ереван, Армения

Ереван е приказен град с красиви гледки към връх Арарат. С уникална архитектура, гостоприемни хора и вкусна храна и напитки, това е едно фантастично място, което трябва да посетите.

7. Гале, Шри Ланка

7. Гале, Шри Ланка

Гале е град с богата колониална история. Разполага с много плажове, изкуство и красива архитектура. През 1663г холандците изграждат там крепост, която днес можете да посетите.

8. Лофотенски острови, Норвегия

8. Лофотенски острови, Норвегия

Разположени в северната част на Норвегия, Лофотенските острови са идеални за риболов и планински разходки. Там се откриват някои от най-изумителните гледки в света.

9. Местия, Грузия

9. Местия, Грузия

Изолирано градче в северна Грузия, което определено си струва посещението. Пийте грузинско вино, изкачете се по ледник, запознайте се с местните и изпитайте епичната красота на Кавказ.

10.Рейкявик, Исландия

10.Рейкявик, Исландия

Рейкявик е столицата на Исландия и един от най-артистичните градове, които можете да посетите. Освен това е отправна точка към спиращата дъха природа на Исландия.

Прочетете част 2: https://iskamdaznam.com/50-mesta-koito-da-posetite-predi-da-nava-rshite-50-chast-2/

Категория:
Земя

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title