мар. 10, 2017
6216 Views

50 необикновени места, които да посетите през живота си – част 2

Автор:

Ако мечтаете да изследвате най-невероятните места на тази красива синя планета, но не знаете откъде да започнете, не бойте се. Задоволете жаждата си за приключения с тези 50 незабравими дестинации.

Ледената пещера в Скафтавели, Исландия

Ледените пещери се образуват, когато дъждът и водата от разтопения лед на повърхността на ледника преминават през каналите в него. Водата издълбава дупка и се отцежда. Така се образуват дълги, временни пещери.

Висящия мост Капилано, Ванкувър, Британска Колумбия

Ако се страхувате от високо, не ходете там. За да прекосите моста Капилано, който е дълъг 120м и е на 70м над река Капилано, ще трябва да се доверите на относително проста конструкция. Въженият мост обаче е много по-безопасен от първоначалния, който е бил направен от кoнoпено въже и кедрови дъски.

Водопад Мълтнома, Орегон

Това е най-високият водопад в Орегон и има две големи пада. Горният е 165м ,а долният 21м. Пълноводен е целогодишно, благодарение на подземни извори, идващи от планината Ларч.

Ледения каньон, Гренландия

Наскоро е открит от НАСА с помощта на проникващ радар, който е показал наличието на огромен каньон под леда. Той е най-дългият на планетата, простирайки се на 750км дължина и 800м дълбочина.

Водопад Баатара, Ливан

255-метровият водопад се излива в пещера Баатара, която е от юрския период.

Скалата на проповедниците, Прейкестолен, Норвегия

Скалата се извисява на 604м над фиорда. 200 000 посетители годишно я правят една от най-големите туристически атракции в Норвегия. Може да бъде видяна и във втория сезон на сериала „Викинги“.

Езикът на трола, Норвегия

Невероятна гледка от 700м над северната страна на езеро Рингедалсватнет.

Петнистото езеро, Британска Колумбия

Високата концентрация на магнезиев сулфат, натриеви сулфати и калций придават този необикновен вид на езерото, когато водата се изпари през лятото.

Плаж Уайтхейвън, Австралия

Този бял плаж е съставен от 98% чист кварц, което го прави много приятен за ходене дори в най-горещите дни, тъй като пясъкът не задържа топлината.

Пътят на гигантите, Северна Ирландия

Този природен феномен се състои от 40 000 базалтови колони, образували се от древно вулканично изригване.

Водопад Нахику, Северен бряг, Мауи, Хаваи

Това е една от много забележителни гледки по известния път до Хана в Източен Мауи. В Нахику падат по около 9м дъжд годишно, което го прави едно от най-зелените и най-мокри места.

Долината на паметниците, САЩ

Тази долина олицетворява всичко, което си представят повечето хора за Дивия Запад.

Дяволската кула, Уайоминг, САЩ

Издигайки се 1550м над околния терен, лесно може да разберем защо извънземните са избрали точно това място да кацнат на Земята във филма „Близки срещи от третия вид“.

Скалата Аватар, Хунан, Китай

Допреди известна като Южна небесна колона, тази 1000-метрова скала е прекръстена през 2010г, след като вдъхновява измисления свят на блокбъстъра „Аватар“.

Голям призматичен извор, Йелоустоун, Уайоминг, САЩ

Национален парк Йелоустоун е известен с множеството си природни чудеса, но цветовете на най-големия горещ извор в САЩ и трети по големина в света наистина се открояват. Забележителните цветове се дължат на бактерии, които се развиват по края на богатата с минерали вода.

Водопад Палуз, Вашингтон, САЩ

Официалният водопад на щата е висок 60м и привлича много посетители всяка година. Преди се е казвал Апут АПут, което на индиански означава „падаща вода“.

Подковата, Пейдж, Аризона

Кръстено заради очевидната си форма на подкова, това естествено образувание е дело на река Колорадо. Гледката се извисява на 300м над реката.

Цветните полета, Амстердам, Холандия

Красивите ферми за лалета напомнят за сцена от Магьосникът от Оз, но няма нужда да яхвате торнадо, за да им се нсладите.

Ледените пещери Менденхол, Джуно, Аляска

Тези ледени пещери се намират в ледника Менденхол, на 20км от Джуно.

Мината Найка, Мексико

Влизането в пещерите е твърде горещо без предпазно облекло, но екстремните температури са идеални за кристалите и са създали някои от най-големите селенитни структури на планетата. Най-големият кристал в пещерата е дълъг 12м и тежи 55 тона.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title