сеп. 21, 2016
12893 Views

50 от най-невероятните изживявания на този свят – част 2

Автор:

Към част 1

11. Гмуркане в Големия бариерен риф

11. Гмуркане в Големия бариерен риф

2600км забележителни коралови образувания във всички форми и цветове. Да се гмурнете в Големия бариерен риф е като да се потопите в друга вселена. Няма значение дали сте опитни гмуркачи, това място ще ви остави без думи. Цените започват от $150 на човек.

12. Посетете Хобитон в Нова Зеландия

Посетете Хобитон в Нова Зеландия

Надникнете във вълшебният свят на Средната земя в Матама, Нова Зеландия. Независимо дали сте фен на „Властелинът на пръстените“ или не, просто трябва да видите тези перфектни малки къщурки от Графството, скрити в изумрудените хълмове. Туровете започват на цена от $75 на човек.

13. Вижте храмовете в Баган, Мианмар

Вижте храмовете в Баган, Мианмар

Представете си повече от 2000 храма, лежащи в долината, скрити от сутрешната мъгла. Слънцето изгрява и те бавно изплуват от бялото покривало, оцветявайки се в златисто. Толкова е красиво, че чак боли.

14. Качете се на Сидни Харбър Бридж

Качете се на Сидни Харбър Бридж

Един от най-големите стоманени мостове в света ще ви даде магическа гледка към операта. За около $130 ще можете да се качите чак до най-високата му точка.

15. Бънджи над Боте Коши, близо до Катманду

Бънджи над Боте Коши, близо до Катманду

Един от най-високите бънджи скокове в света ви праща директно в невероятната 160-метрова клисура на река Боте Коши. Цените започват от $145 на човек.

16. Качете се на Ледниковия експрес в Швейцария

Качете се на Ледниковия експрес в Швейцария

Най-популярният експрес и най-бавният влак в света. Ледниковият експрес свързва два големи планински курорта в Алпите. В никакъв случай няма да ви е скучно на дългото 7.5 часа пътешествие, минавайки през 291 моста, 91 тунела и през прохода Обералп на 2033м височина. Еднопосочното пътуване във втора класа струва около $150, а в първа – $260.

17. Вижте комодските варани в Индонезия

Вижте комодските варани в Индонезия

Най-големите гущери на Земята са на Малките Зондски острови. Да наблюдавате тези огромни студенокръвни приятели да се пекат на слънцето е просто забележително. Най-голямата им популация се намира в парк Комодо, където входът е едва $1.6, плю $4 за фотоапарат.

18. Разгледайте национален парк Таман Негара в Малайзия

Разгледайте национален парк Таман Негара в Малайзия

Само на 150км от Куала Лумпър, Таман Нагара е мястото, където можете да попаднете на семейство слонове, шляещи се насред дъждовникова джунгла на 130 милиона години. Входът е нелепо евтин – едва $0.30, плюс $1.3 за фотоапарат.

19. Качете се на лодка по река Ганг във Варанаси

Качете се на лодка по река Ганг във Варанаси

Светият град Варанаси съществува от 2000 години. Той е скандално, но забележително място, където можете да се качите на някоя от многобройните лодки и бавно да се понесете по течението, наблюдавайки целия цикъл на живота – от малки деца, учещи се да ходят, през младежи, които перат и се къпят на метри от вас, до погребални огньове в далечината, където починалите се къпят за последен път във водите на Ганг. Цената за лодката зависи от това колко се пазарите, но не е повече от $4.

20. Прекарайте една нощ на пуст остров

Прекарайте една нощ на пуст остров

Може да е навсякъде по света, но ние бихме препоръчали островите Тогиан в Индонезия. Край Кадидири има безброй безлюдни, безименни острови, включително малкото островче-плаж Карина, където можете да се къпете в блещукащите златни вълни през нощта, когато светещия планктон излезе до брега.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title