мар. 31, 2017
5141 Views

7 красиви туристически дестинации, които искат да ви убият

Автор:

Между климатичните промени, дългите по педя паяци и отказа на колежката да си слага ръката на устата, когато киха, винаги е било ясно, че природата се опитва да ни убие. Добре че поне сме на относително безопасно вкъщи. Истинската опасност идва отвън. Особено от прекрасните снимки на природата, които споделят по-богатите ви приятели във Фейсбук. Места като…

Убийствената планина в Ню Хампшир

Планината Вашингтон в северозападен Ню Хампшир е измамно приветлива. Висока е само 1916м, което не звучи малко за хората, които стоят по цял ден пред компютъра, ядат пица и се смеят на собствените си пръдни, но по отношение на планинско изкачване, не е много повече от просто възвишение.

Или поне така ви кара да си мислите който бог я е прокълнал. Планината е убила повече от 100 човека от 1849г досега, включително трима скиори, които са успели да се измъкнат от три отделни лавини. Толкова много хора продължават да ходят по планинските пътеки, без да са наясно, че отиват към смъртта си, че се е наложило да сложат табели с надписи, гласящи общо взето следното „Сериозно ви казваме, вървете си. Тук ще умрете.“

Ако за разлика от по-скорошните жертви на планината, можете да четете, вероятно ще стигнете до извода, че проблемът е времето. Планината се намира на място, където се пресичат няколко буреносни пътя – иначе казано, всяка буря в страната, насочила се в дадена посока, ще премине през планината. Още повече, топографията на региона създава „естествена фуния“, която насочва вятъра директно към планината със скорост 370км/ч, което както указва една табела, е най-силният вятър, изпитван от човек.

Смъртоносния нос в Орегон

Няколко години в Орегон е доста модерно местни двойки да правят сватбените си снимки на върха на скалата пиедестал или „човката“, както я наричат някои. Със спираща дъха гледка към океана, мястото определено е добро за паметни снимки. Но също така е най-смъртоносното на орегонския бряг.

Падане в океана, особено в пищна бяла рокля, вероятно не си струва риска за 92 харесвания в Instagram, но за добро или лошо скалата вече я няма. Унищожена е от хора, чиито приятел си е счупил крака при изкачването й. Честно казано, всяка структура, която може да бъде повалена от група пияни тийнейджъри, по-добре да бъде унищожена. Но това не е единственият риск на най-смъртоносния нос в Орегон.

„Купата“ е най-фаталната атракция на носа. Представлява отвор в скалите, които без предупреждение се пълни с вода и убива плажуващите, като се превръща в гигантска перална машина. Само един човек е бил изваждан от там жив.

Защо някой би позволил хора да ходят в подобни капани? Всъщност е силно непрепоръчително. Това са заградени места с табели, предупреждаващи хората за опасността. Властите не могат да забранят на хората да преминават, затова са назначили рейнджър, който патрулира и предупреждава желаещите да преминат. Той обаче не успява да убеди всеки и хора продължават да умират.

Убийствената скала в Австралия

Междувременно в Австралия, където не са толкова толерантни към безотговорното отношение към природата, която постоянно се опитва да ги убие, рейнджъри глобяват с минимум $300 всеки, който се качи на скалата „Сватбена торта“. Кога ще спрат да кръщават опасни места на символи на любовта?

Всъщност яркият бял цвят на скалата е признак, че тя скоро ще се отчупи. Това може да се случи всеки момент, по всяка вероятност до 10 години, също като подобна близка скала, отнела живота на 23-годишен французин през 2014г. Разбира се, това означава, че хора прииждат, за да си направят снимка на скалата, докато все още могат.

От смъртта на младежа досега, посещаемостта на региона е скочила с 500%, включително на съмнителни особи с дизайнерски дрехи, високи токчета и носещи кученца в ръка. Не сме по стереотипите, но тези хора вероятно не отиват, за да се любуват на географията. В резултат на това, вече са станали още два инцидента, като при единия пострадалият е получил сериозни гръбначни травми.

Опасността от падане и от свличане на самата скала е накарала властите да издигнат огради, рампи и табели, гласящи „Не рискувайте живота си за снимка“. Естествено на никого не му пука за това.

Ледника на смъртта в Нова Зеландия

Трудно е да си направиш селфи на ледник, имайки предвид, че такива се намират предимно близко до полюсите, пък и представляват огромни парчета лед. Но ледникът Фокс е изненадващо достъпен и е посещаван от 1000 човека на ден през лятото. Това е времето от годината, когато е изключително нестабилен. Сетете се какво се случва с шушулките, когато видят първите лъчи на пролетното слънце, само че в случая шушулките са с размерите на автомобили.

През лятото на 2009г, двама братя научават това по трудния начин, когато преминават огражданията, за да си направя снимки, скачайки с бънджи. Те са премазани от 100 тона лед и скали. Мястото е толкова опасно, че на спасителите им се налага да напуснат, успявайки да извадят само едното тяло. Шест години по-късно хеликоптер се разбива в ледника и спасителите дори въобще не успяват да стигнат до него.

Въпреки всичко, властите съобщават, че около една трета от посетителите игнорират предупрежденията и навлизат в опасните места. Места, където ако ви се случи нещо, няма кой да ви помогне.

Убийствения бряг на Исландия

Полуостров Дирхолей в южна Исландия е… абе на този етап ви е ясно, че хората ходят там, за да си правят глупави снимки.

Само че тук потенциалният риск не е падането от високо, а океанът. Изглежда доста далеч, но всъщност изобщо не е.

Гневът на Посейдон не е единствената опасност. През 2015г пада свлачище и властите затварят района. Още на следващата седмица хората прииждат отново, игнорирайки бариерите и стъпвайки на самия ръб, на метри от мястото, което е пропаднало, държейки в ръка селфи стикове без никакво чувство за самосъхранение.

Когато скалите се свличат, те падат на плажа отдолу, който си има собствени проблеми. Подлите вълни са отнесли трима души през последните няколко години, заради което плажът също е бил затварян. Познайте колко хора са уважили забраната.

Водопадa убиец в Йосемити

Ако толкова искате да ходите да скачате от водопади, не ходете по пътеката Мист в Йосемити. За последните 10 години 14 души са паднали от водопадите Невада и Вернал, високи съответно 180м и 96м. Очевидно всички те са мъртви.

Както може да се очаква, някои от тези хора са позирали за опасни снимки, включително група през 2011г, която е стояла на скала на водопада Вернал, докато очевидци са им викали да не бъдат идиоти и са гледали в ужас как всички предупреждения се оказват оправдани. Два дни по-късно спасителите все още не успяват да открият телата им.

Много от загиналите обаче просто са плували в реката над водопадите, подценявайки силата на течението, въпреки парапетите и многото, много табели, на които пише „Ще умреш“ на няколко езика.

Убийствената пещера във Флорида

Искате ли да скочите в тази дупка? Защо, за Бога?

Преди всичко, намира се във Флорида, така че знаете, че няма как нещата да свършат добре. Пещерата Орлово гнездо е известна още като „Еверест на пещерното гмуркане“ с дълбочина 100м и основна зала с размерите на футболно игрище. На предупредителната табела е изобразена самата Смърт.

Въпреки всичко, през 2013г. един баща води 15-годишния си син (и двамата неопитни гмуркачи) на коледно гмуркане. И двамата загиват, когато им свършва кислородът. Година и половина по-късно друг мъж води сина си, но момчето решава да се върне по средата на дълбокo 35 метра разклонение на пещерата. Бащата продължил и по-късно е намерен на метри от дъното.

Всичко на всичко пещерата е отнела живота на поне 10 души от 1981г, като петима са загинали за последните 3 години.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title