мар. 21, 2014
2822 Views

Фестивала Бърнинг Мен

Автор:

Фестивалът Бърнинг Мен (Горящ човек) се провежда всяка година седмица преди Деня на труда в САЩ от 1986г насам. В пустинята Блек Рок за фестивала се събират около 60 000 души. Те представят най-различни творби на изкуството, които изгарят вечерта в разгара на купона. По традиция, в центъра се изгражда огромен дървен човек (висок около 30м), който се запалва в съботната вечер. Всяка година темата на фестивала е различна, като за 2014 е кервансарай.

Освен ритуалното изгаряне на дървената скулптура, традиция е станало и изгарянето на Храма на следващата вечер. Храмът представлява голяма структура, която всяка година също носи различно име и тема. След края на фестивала, всички участници вземат със себе си каквото са донесли, тъй като организацията е от доброволци и няма кой да чисти след тях.

Бърнинг Мен е може би най-голямото културно събитие в САЩ, което става все по-популярно с всяка изминала година. Това са някои доста впечатляващи снимки от фестивала, направени от фотографа Трей Ратклиф.

Категория:
Снимки

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title