ян. 26, 2017
4918 Views

Ужасяващата красота на топящите се северни ледове

Автор:

Фотографът Тимо Лийбер използва своите снимки, за да разкаже история за крехкостта на нашата планета. За най-новия си проект той е заснел ледовете и езерата на Гренландия от малки самолети и хеликоптери.

Резултатът е изумителен и плашещ. От гледна точка на фотографията, зрителят потъва в цветовете и композицията. От екологична перспектива, работата на Тимо е зловещо напомняне за ефекта от глобалното затопляне.

Година след година езерата на Гренландия увеличават площта си, докато ледените шапки се топят. От 2009г насам Гренландия е губи по около 419 000 000 000 тона лед годишно. Това е три пъти повече отколкото Антарктида.

Тимо е заснел втората по големина ледена шапка на планетата. Тя покрива площ приблизително осем пъти по-голяма от Великобритания. Ако се разтопи, водата ще повиши нивото на световния океан със 7 метра.

timo-lieber-melting-polar-ice-caps-4 timo-lieber-melting-polar-ice-caps-2 timo-lieber-melting-polar-ice-caps-5 timo-lieber-melting-polar-ice-caps-1 timo-lieber-melting-polar-ice-caps-3

Категория:
Земя

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title