Още

  10 предсказания от миналото за това каква трябва да бъде 2020 година

  Хората обичат да надничат в бъдещето. Пророците споделяли онова, което се появявало във виденията им. Това не са болните фантазии по тази тема на хората, обзети от мистични способности. Ако си припомним как нашите предци са виждали бъдещето, тогава трябва да живеем с един пръст на крака, без пари и с роботи.

  Маймуните ще работят за хората

  Корпорация RAND преди 25 години обявила, че през 2020 г. цялата физическа работа ще се извършва не от хора, а от маймуни. Специално обучените животни трябвало да станат водачи на превозни средства, чистачи, хамали и т.н. След съобщението корпорацията започнала активно да обучава орангутани, но опитът бил неуспешен. Животните, разбира се, научили някои неща, но не можели да карат коли.

  Хората няма да имат пръсти на краката

  В началото на 20 век хирургът Ричард Лукас, който изнася лекции в Медицинския колеж в Англия, направи интересно предположение: поради безполезността, пръстите на краката на човека ще изчезнат. Стъпалото ще има един голям пръст. Подобни „трансформации“ трябвало да бъдат завършени до началото на 21 век. Лукас уверявал, че до 2020 г. всички хора ще се отърват от 5-те пръста на краката. Интересното е, дали в това отношение обувките щяха да се променят?

  Телепортацията и телепатията са обичайни неща

  Технологичният експерт Майкъл Дж. О’Фаръл в своето произведение Промяна 2020 прави предположение, което не било предопределено да се сбъдне. Ученият обявил, че през 2020 г. ще настъпи период, в който хората ще започнат да общуват, използвайки телепатия, а телепортацията ще се използва за научни цели.

  След още 20 години телепортацията ще стане възможна в ежедневието. Хората ще се движат в пространството и времето с нейна помощ. Автомобилите и другите превозни средства ще престанат да съществуват. Също така хората ще говорят много малко, защото тогава ще могат да общуват, използвайки телепатия.

  Доставка на пощата с ракети

  Бързото получаване на информация винаги е вълнувало човечеството. Ето защо през 1959 г. е решено да се опита да се достави поща с помощта на ракети. Подводница, наречена „Барберо“, собственост на ВМС на САЩ, изпратила 3000 писма до политици. Ядрената ракетна бойна глава била заменена от пощенски контейнери. Изстреляните писма успешно стигнали до военноморската въздушна станция.

  Артър Самърфийлд – главният пощальон в САЩ по това време, казал, че вече едно писмо може да бъде доставено за няколко часа. Според него това е бил успешен тест за бърза доставка на поща: до 2020 г. това ще е единственият начин хората да получават писмата си. За съжаление Артър не би могъл да си представи, че в момента хората ще могат да получават информация много по-бързо.

  Хората няма да работят

  Известното издание Time през 1966 г. публикува на своите страници интересна статия, озаглавена „Футуристи“. В него се казва, че 21 век ще е ера на икономически подем. Човек няма да трябва да работи и цялата работа ще се извършва от роботи. От хората ще се изискват само научни разработки в медицината, науката, изкуството и т.н.

  Предполагало се, че само желаещите могат да се занимават с наука, докато всички останали могат просто да си живеят. Средният семеен доход за 3-ма души, който не изисква труд, трябвало да бъде 30 000 долара. Ако се извърши индексиране, то в наше време вече ще е 300 000. Жалко, че прогнозата не се е сбъднала.

  Всички ще имат радио шапки

  Списание Vogue през 1939 г. публикува на своите страници изявленията на дизайнера Гилбърт Род. В него звездата от модния свят говори за това какво ще носят през 2020 година. Дизайнерът вярвал, че жителите на Земята ще изоставят яки, джобове и копчета. Вратовръзки и други аксесоари също няма да има.

  Гилбърт също предложил мъжете да спрат да се бръснат. И бил убеден, че всички ще носят шапки с антени, които получават радио сигнал. За съжаление в повечето случаи прогнозите на Род не се сбъднали, освен че много мъже започнаха да носят бради.

  Хората ще станат вегетарианци

  Густав Бишоф – президент на Асоциацията на месопреработвателите в Съединените щати през 1913 г. прави изявление. В него се казва, че през 2020 г. хората ще спрат да ядат месо. Това се дължи на факта, че след 100 години за жителите на планетата няма да достигат животни, които могат да бъдат изпратени в кланицата. Месото ще струва много пари и не всеки ще може да си позволи да го купи.

  В този случай вегетарианството не е модна тенденция, а действие от безнадеждност. В наши дни вегетарианството набира все по-голяма популярност, не защото няма достатъчно месо, а защото мнозина смятат убийството на животни като нехуманно.

  Чай, кафе, тютюн ще излязат от мода

  Никола Тесла преди 100 години в своите интервюта често говори за опасностите от чай, тютюн и кафе. Той бил убеден, че до 2020 г. хората ще са наясно с опасностите от тези продукти. Няма да е модерно да се използват, тъй като съдържат много токсични съставки. До известна степен Тесла бил прав, защото сега хората все повече се отказват да пушат, но едва ли ще спрат да пият кафе и чай.

  Роботи ще има навсякъде

  Ариана Ван дьо Вен – експерт по глобалните тенденции, през 80-те години на миналия век прави изявление, че след 40 години роботите напълно ще се заселят до човека. Те ще станат терапевти, придружители, приятели, домакини, шофьори. Може би това ще се случи един ден, но засега трябва да се задоволяваме с роботизирани прахосмукачки, военни роботи и т.н.

  Хората ще могат да виждат бъдещето.

  Преди 8 години Дейв Евънс, сътрудник на Cisco Visual Networking, предположил, че хората ще могат да предсказват бъдещето си през 2020 г. Работейки като футуролог, Дейв бил сигурен, че ще бъде много лесно да се направи това. Ще се появят специални машини, благодарение на които ще бъде възможно. Те ще бъдат заредени със специални данни, позволяващи с точност от 90% да се предскаже съдбата на човек.

  Автор: Десислава Михалева

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови