сеп. 7, 2014
4246 Views

Как руснаци откриха живот в космоса

Автор:

Наскоро руски космонавти откриха живот от външната страна на Международната космическа станция. Това е първият път, когато там са открити живи организми и никой не е сигурен как точно са се озовали там.

Организмите са открити от космонавт, излязъл да почисти космическата станция. Изглежда са вид морски планктон, но учените не могат да обяснят как са оцелели в космоса.

Как руснаци откриха живот в космоса

Независимо дали вярвате в извънземни или не, това откритие безспорно увеличава шансовете да има извънземен живот.

Някои учени смятат, че организмите са дошли от океана, пренесени от въздушните течения. Но понеже не се срещат в Байконур, Казахстан, откъдето е излетяла ракетата, не е много вероятно да са пренесени по време на полета.

Организмите си имат уста, крайници, храносмилателен тракт, мускули и нервна система. Почти бихме могли да ги наречем извънземни. Просто не са това, което обикновено си представяме като говорим за живот в космоса. Известни като бавноходки, тези малки твари са изключително издръжливи на сурови условия, което означава, че все пак са дошли от Земята.

Как руснаци откриха живот в космоса

Във всеки случай обаче, за пореден път разбираме колко малко знаем за космоса и живота, не само извънземния, но и земния. Щом едни такива развити организми биха могли да оцелеят там, където се е смятало, че не е възможно, как бихме могли да кажем, че на някоя друга планета или друго кътче от космоса няма живот?

loading...
Категория:
В крак с времето
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *