апр. 20, 2010
8533 Views

Кейптаун

Автор:

Това е едно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е вторият по население град в Южна Африка и най-големият в района. Разположен е в подножието на планината Тейбъл, която се бори за място в класацията на Новите седем чудеса на света. Зад нея се вижда легендарният Дяволски връх, а Картината се допълва от красиви бели плажове и полуостров Кейп, известен с уникалната си флора, пълноводните реки и природата, като цяло.

Снимка: Justin Koning

В Кейптаун хората имат друго усещане за живота. Те живеят за да се радват и наслаждават. Ако някога отидете там, не пропускайте да отделите малко време и да се разходите из зелените долини сред пъстрите цветя, да видите кристалночистите реки и спиращите дъха планини. Ще усетите спокойствието и хармонията, които са присъщи за това уникално място.

Снимка: northqueenslandphotos

Като изключително атрактивна туристическа дестинация, градът предлага безброй развлечения и удоволствия. Търсачите на силни изживявания могат да се гмурнат в клетка сред акулите и да усетят опасната близост на кръвожадните хищници, които достига до 7 метра дължина. За любителите на животните и природата пък има организирани обиколки сред дивата природа, където ще ви обясняват всичко за животинския свят. В края на деня можете да посетите някои от многобройните спа центрове или да отидете на голф игрището с приятели. През тази година в града ще се проведе и FIFA 2010 така че, ако сте футболен запалянко, това е мястото за вас.

В Кейптаун можете да видите още нещо уникално – африкански пингвини. Въпреки че видът им като цяло е обявен като застрашен от изчезване, колонията на плаж Болдърс наброява над 3000 от тези удивителни създания.

Планина Тейбъл

Снимка: Joanne

Това чудо на природата е изобразено на флага на Кейптаун и е голяма туристическа атракция, до която се достига чрез лифт. Гледката от там е невероятна и е само едно от нещата, заради които си струва да посетите Кейптаун.

Дяволския връх

Снимка: Kittas

Говори се, че името му идва от местна легенда за холандец на име Жан ван Хънкс. Той живеел в подножието на планината и всеки път, когато искал да пуши лула, жена му го гонела навън. Един ден, докато пушел в мрака, той срещнал загадъчен непознат, който също пушел. Започнали да се състезават, кой ще изпуши повече. В крайна сметка се оказало, че странникът бил Дяволът и Ван Хънкс е спечелил. Пушекът, който се получил от това състезание, покрил върха и може да се види до ден-днешен.

Остров Робен

Снимка: South African Tourism

Намира се на седем километра от брега на Кейптаун и в превод означава „остров на тюлените“. Там можете да посетите музея, където ще ви разкажат за това как островът е бил използван като затвор и в последствие се е превърнал в колония на прокажените. На това място Нелсън Мандела и Робърт Сибуки са говорели за една Южна Африка без расова дискриминация. През 1999г. е обявен за част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО заради „триумфът на човешкия дух“.

Снимка: slack12

Снимка: neilalderney123

Снимка: Gareth Weeks ON&OFF

Снимка: greenwood100

Снимка: ryanm527

loading...
Категория:
Земя · Избрани
loading...

Comments to Кейптаун

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *