Още

  Кейптаун

  Това е едно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е вторият по население град в Южна Африка и най-големият в района. Разположен е в подножието на планината Тейбъл, която се бори за място в класацията на Новите седем чудеса на света. Зад нея се вижда легендарният Дяволски връх, а Картината се допълва от красиви бели плажове и полуостров Кейп, известен с уникалната си флора, пълноводните реки и природата, като цяло.

  Снимка: Justin Koning

  В Кейптаун хората имат друго усещане за живота. Те живеят за да се радват и наслаждават. Ако някога отидете там, не пропускайте да отделите малко време и да се разходите из зелените долини сред пъстрите цветя, да видите кристалночистите реки и спиращите дъха планини. Ще усетите спокойствието и хармонията, които са присъщи за това уникално място.

  Снимка: northqueenslandphotos

  Като изключително атрактивна туристическа дестинация, градът предлага безброй развлечения и удоволствия. Търсачите на силни изживявания могат да се гмурнат в клетка сред акулите и да усетят опасната близост на кръвожадните хищници, които достига до 7 метра дължина. За любителите на животните и природата пък има организирани обиколки сред дивата природа, където ще ви обясняват всичко за животинския свят. В края на деня можете да посетите някои от многобройните спа центрове или да отидете на голф игрището с приятели. През тази година в града ще се проведе и FIFA 2010 така че, ако сте футболен запалянко, това е мястото за вас.

  В Кейптаун можете да видите още нещо уникално – африкански пингвини. Въпреки че видът им като цяло е обявен като застрашен от изчезване, колонията на плаж Болдърс наброява над 3000 от тези удивителни създания.

  Планина Тейбъл
  Снимка: Joanne

  Това чудо на природата е изобразено на флага на Кейптаун и е голяма туристическа атракция, до която се достига чрез лифт. Гледката от там е невероятна и е само едно от нещата, заради които си струва да посетите Кейптаун.

  Дяволския връх
  Снимка: Kittas

  Говори се, че името му идва от местна легенда за холандец на име Жан ван Хънкс. Той живеел в подножието на планината и всеки път, когато искал да пуши лула, жена му го гонела навън. Един ден, докато пушел в мрака, той срещнал загадъчен непознат, който също пушел. Започнали да се състезават, кой ще изпуши повече. В крайна сметка се оказало, че странникът бил Дяволът и Ван Хънкс е спечелил. Пушекът, който се получил от това състезание, покрил върха и може да се види до ден-днешен.

  Остров Робен
  Снимка: South African Tourism

  Намира се на седем километра от брега на Кейптаун и в превод означава „остров на тюлените“. Там можете да посетите музея, където ще ви разкажат за това как островът е бил използван като затвор и в последствие се е превърнал в колония на прокажените. На това място Нелсън Мандела и Робърт Сибуки са говорели за една Южна Африка без расова дискриминация. През 1999г. е обявен за част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО заради „триумфът на човешкия дух“.

  Снимка: slack12
  Снимка: neilalderney123
  Снимка: Gareth Weeks ON&OFF
  Снимка: greenwood100
  Снимка: ryanm527

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

   • chak puk ekzotichni, tam jiveiat milioni sushtestva kato tebe i mene, kakvo mu e ekzotichnoto.
    jestoki opasnosti debnat NAVSIAKADE, no tova vuzprepiatsvalo li e niakoga chovek (ili NEchovek) da otide, da vidi.
    Veni Vidi Vici
    veroiatno se seshtash….

  1. Ако ходите там в никакъв случай не се разхождайте през нощта.Неотдавна нашия кораб беше на ремонт там и още първата вечер наръгаха 3-4 пъти с нож един от моряците.Добре,че се размина и той остана жив!

  2. Преди години ходих в Кейптаун,ходихме някъде много на юг в някакъв резерват,където се виждаше Индийският и Атлантическият океани как се сливат…А в обиколка ни показаха подземна болница,която е била построена по време на втората световна война..Очаквали Хитлер да нападне Ю.Африка.В центъра на града имаше пет етажен магазин под земята…Да и от мен съвет не оставяйте на улицата нощем,а там залезите са много къси…

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link