Още

  Най-големите мистерии 2

  Оранг Медан

  През Юни 1947г. е прихванато SOS съобщение гласящо: „Всички офицери и капитанът са мъртви, лежат в общата стая и по моста. Вероятно целият екипаж е мъртъв. Аз също умирам.“

  Сигналът е засечен от намиращи се наблизо кораби, които идентифицирали източника като холандския товарен кораб Оранг Медан, намиращ се в пролива Малака, разделящ Индонезия от Малайзия. Най-близкият кораб, Сребърна звезда, се отзовал веднага. Когато пристигнал, екипажът попаднал на ужасяваща гледка – всички били мъртви и разпръснати по палубите. Телата им били застинали в ужасяващи пози, очите им били още отворени, а лицата им изразявали неописуем страх. Открили и радио оператора, който също бил мъртъв, а ръката му била останала върху радиото. Нямало следи от никакви наранявания по телата.

  Било взето решение да изтеглят кораба до пристанището, но преди да тръгнат от долните палуби започнал да излиза дим. Екипажът на Сребърна звезда едва успял да се измъкне, преди Оранг Медан да се взриви и потъне.

  Една от теориите за случилото се е, че природни газове са изплували от океана и се проникнали в кораба, убивайки всички на борда. Други пък вярват, че са били извънземни или призраци. Какво точно се е случило на Оранг Медан си остава мистерия.

  Алуминият в Аюд

  През 1974г. е открито интересно парче алуминий на дъното на река Мурес в Трансилвания, близо до град Аюд. То било заровено дълбоко в пясъка, близо до две кости от мастодонт.

  Обектът, който приличал на чук, бил покрит с 1мм слой оксид, което предполага, че е на около 300 години. Последвали тестове в Швейцария потвърждават това.

  Алуминият е често срещан на земята, но винаги е примесен с други минерали, а откритото в реката парче е от чист алуминий. Технологията, нужна за извличането му, не е съществувала преди 300 години. Един инженер оприличава алуминиевото парче на част, която се използва при колесниците на совалките. Учените са на мнение, че парчето е създадено на Земята, но какво е било предназначението му все още не е ясно. В момента интересната находка се съхранява на тайно място.

  Базата в Дълси

  Говори се, че в скалите под платото в Дълси, Ню Мексико, се намира секретен подземен комплекс. Базата е генетична лаборатория, в която хора и извънземни съвместно провеждат ужасяващи експерименти. За събитията там разказват документи, очевидци и бивши служители.

  От земята близо до град Дълси се чуват странни тътени, които карат местните да вярват в съществуването на такава база. Присъствието на военни хеликоптери в района също подкрепя теорията.

  През 1967г. в Колорадо, Пенсилвания, Тексас, Алабама, Айова и Дълси са открити множество мъртви животни. Те били одрани и изкормени с невероятна хирургическа прецизност. В тялото им не била останала и капка кръв. След подробни изследвания на труповете било установено, че тъканите са изрязвани с лазерен скалпел, но по онова време технологията за това не е съществувала.

  По труповете на животните близо до Дълси имало странно флуоресциращо покритие, което се виждало само на ултравиолетова светлина. В гръдния кош на някои от животните бил открит гипс.

  Разследващите не успяват да дадат никакво логично обяснение за странните случаи и те си остават загадка и до днес. Някои смятат, че животните са нарязвани като част от ритуални церемонии на сатанински секти, но това не обяснява начинът, по който са били изкормени. Съобщенията за черни, необозначени хеликоптери в района зачестяват.

  Чернооките деца
  Снимка: deathlotus

  Вероятно не сте чували за чернооките деца. Има малко известни случаи, но благодарение на интернет, броят им нараства. Хора описват срещите си с тях като странни и плашещи.

  Историите почти винаги започват с позвъняване на вратата. Едно или няколко деца позвъняват на вратата на жертвата и молят за помощ. Искат да използват тоалетната, да се обадят по телефона или измислят нещо друго. Молят да влязат, но собствениците никога не ги пускат, поради необяснимо чувство на ужас, което ги обхваща. Може би това се дължи на черните им очи, а може би е заради това, че според някои очевидци, лицата им изглеждали размазани и неясни. Друг очевидец разказва, че чернооките деца се появявали пред къщата му, но когато извикал полиция, те изчезнали. От тогава започнал да ги среща из града, сякаш го следели. Криели се зад дърветата и го зяпали втренчено.

  В един от случаите човекът ги пуснал в къщата си. Те искали да използват тоалетната и телефона, но когато влезли, мъжът видял черните им очи и изпитал чувството на ужас. Чернооките деца се приближили до него и му казали, че са дошли да го отведат.

  Картата на Пири Рейс

  Тази изключително мистериозна карта в момента се намира в Истанбул. На нея е изобразен брегът на западна Африка и източния бряг на Южна Америка, както и северния бряг на Антарктика, въпреки че континентът е открит 300 години по-късно. Още по-интересното е, че на картата брегът е изобразен без ледената покривка. Според учените, Антарктика е била в такъв вид преди 6000 години.

  Пири Рейс бил знаменит турски адмирал, чиято страст била картографията. Благодарение на позицията си и достъпа до императорската библиотека в Константинопол, през 1513г. той съставил карта, използвайки работата на други картографи, някои от които живели още по времето на Александър Велики. Картата показвала повече детайли за топографията на Южна Америка, отколкото били известни на европейците през 1513г.

  По пергамента от кожа на газела са изобразени и много красиви рисунки и записки, отбелязващи важни открития. Една от рисунките изобразява почти напълно точно експедицията на Кабрал от 1500г. Той открива Бразилия случайно, когато ветровете го отклоняват от пътя му към американските индианци.

  Десетте божи заповеди в Ню Мексико

  80-тонна каменна плоча е открита в Лос Лунас, Ню Мексико и по нея са изписани десетте божи заповеди на староеврейски.

  Находката е направена през 1933г. от археологът професор Франк Хибен, но е плочата е известна на местните от десетилетия. Водачът, който завел Хибен до мястото твърди, че знае за скалата още от 1880г. По това време староеврейският е бил мъртъв език и е вероятно текстът да е писан от първите евреи, което би означавало, че израилтяни са открили Америка векове преди Колумб. Скептици посочват правописните и пунктуационните грешки в текста като доказателство, че плочата е измама.

  Мъжът от Самъртън

  В ранните часове на 1 Декември 1948г е открито безжизнено тяло на плажа в Самъртън. Мъжът бил на около 40 години и в добро физическо състояние. Всички етикети от дрехите му били изрязани, документите му липсвали и не са открити данни за самоличността му в нито една база данни.

  Следователите и Скотланд Ярд така и не успели да разберат кой е този човек и от какво е умрял. Мистерията става още по-голяма, когато в таен вътрешен джоб на панталона на жертвата е открита хартийка с текст „Taman Shud“. Текстът е проследен до рядко издание на книгата „Рубаят“ от Омар Хаям, на гърба на която имало някакъв шифър. Много специалисти се опитали да разбият кода, но без успех. Самоличността и причината за смъртта на този човек си остават загадка и до днес. Случаят все още е отворен и много хора все още продължават да работят по него.

  Геф, говорещата мангуста

  Известна още като Призракът от Далби, Геф е създание, приличащо на мангуста. Говори се, че живее със семейство Ървинг в тяхната ферма близо до селцето Далби на остров Ман. Истинската самоличност на Геф остава мистерия. Някои смятат, че е полтъргайст, а други са убедени, че всичко е измислица.

  През Септември 1931г. семейство Ървинг започват да чуват странен шум от тавана на фермата. Шумът започвал все повече да прилича на гугукане на бебе. Скоро след това започнал да звучи като бебе, което се учи да говори, сякаш животното повтаряло думи, които чувало от семейството. Съществото се описало като изключително умна мангуста и призрак в тялото на невестулка. Дори можело да пее.

  Случаят е разследван от Хари Прайс, но нямало никакви доказателства, освен няколко неясни снимки на странно животно, обикалящо около къщата.

  Черният мавзолей

  Единбург е истински рай за ловците на духове. В столицата на Шотландия изглежда няма място, на което да не се случват странни неща, но има едно място, което е доста добре документирано.

  Джордж МакКинзи (1638г-1691г) приживе бил адвокат, борещ се срещу презвитерианските ковенанти и сега явно се е завърнал и обитава гробницата си.

  През 1998г. скитник влиза в гробницата и пропада през пода, падайки в яма, пълна със скелети. От тогава са получени над 450 сигнала за странни инциденти. Около гробницата хора губели съзнание, избухвали пожари и били забелязани много мъртви животни. Туристи били скубани и удряни от невидима сила. Много хора разказват за необясними синини, белези, изгаряния и изтръпване.

  ПРОЧЕТИ ЧАСТ ПЪРВА: Най-големите мистерии 1

  Още публикации

  Коментари

  1. Хората май имат нужда от повече чист, свеж въздух и повече срещи с приятели. По-малко мистерии…
   Но интересни ми станаха случаите за "Алуминият в Аюд" и за "Картата на Пири Рейс". Та сега ще откажа среща на приятелка и ще се поровя в интернет за тях 😉

  2. Преди години когато бях на село бях излезнала вънка за чист въздух, после реших да се разходя из селото. Когато бях стигнала близо до гробището се появиха две деца на възраст оклко 8 и 10г. Те не ме погледнаха, но ми казаха само ей това
   „Ти си…избрана си и сега трябва да дойдеш с нас.“
   Аз се учудих и ги попитах защо трябва да дойда с тях те тогава ме погледнаха, тогава стана най-страшното нещо. Те бяха с черни очи, тогава аз почнах да бягам, а като погледнах назад дали ме следят, тях ги нямаше. След този ден нататък всеки ден сънувам кошмари. След няколко седмици, когато отивах на училище имах чувството, че някой ме преследва и това чувство се усещаше непрекъснато, това чувство и до днес тези сънища и до днес продължават…

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link