ное. 23, 2015
8514 Views

Почина един от последните судански бели носорози, остават 3

Автор:

Нола, един от последните 4 судански бели носорога на планетата, е починал в неделя. Тъжната новина идва от Зоопарка в Сан Диего, дом на Нола от 1989г. Тя е била на 41 години, което е преклонна възраст за вида.

Възрастният носорог е страдал от бактериална инфекция и други здравословни проблеми, свързани с възрастта. След като състоянието й се е влошило значително, екипът, който се е грижил за нея в зоопарка, е взел решението да приложи евтаназия, за да спести мъките на животното.

Почина един от последните судански бели носорози, остават 3

Нола е била единственият судански бял носорог в Северна Америка. Останалите три са под 24-часово наблюдение и въоръжена охрана в Кения.

Някога хиляди на брой в Уганда, Южен Судан, Централноафриканската република и Конго, суданските бели носорози са избити почти до последния индивид от бракониери през 70-те и 80-те години, когато оцеляват едва 15.

Единственият мъжки судански бял носорог, Судан, за когото ви разказахме преди време, е последната надежда за спасяването на вида, но той също е доста възрастен и всички досегашни опити са били неуспешни.

loading...
Категория:
Животни
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *