Още

  Почина един от последните судански бели носорози, остават 3

  Нола, един от последните 4 судански бели носорога на планетата, е починал в неделя. Тъжната новина идва от Зоопарка в Сан Диего, дом на Нола от 1989г. Тя е била на 41 години, което е преклонна възраст за вида.

  Възрастният носорог е страдал от бактериална инфекция и други здравословни проблеми, свързани с възрастта. След като състоянието й се е влошило значително, екипът, който се е грижил за нея в зоопарка, е взел решението да приложи евтаназия, за да спести мъките на животното.

  Почина един от последните судански бели носорози, остават 3

  Нола е била единственият судански бял носорог в Северна Америка. Останалите три са под 24-часово наблюдение и въоръжена охрана в Кения.

  Някога хиляди на брой в Уганда, Южен Судан, Централноафриканската република и Конго, суданските бели носорози са избити почти до последния индивид от бракониери през 70-те и 80-те години, когато оцеляват едва 15.

  Единственият мъжки судански бял носорог, Судан, за когото ви разказахме преди време, е последната надежда за спасяването на вида, но той също е доста възрастен и всички досегашни опити са били неуспешни.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link