окт. 10, 2010
10703 Views

Северният остров на Сейшелите

Автор:

Северният остров на Сейшелите е място на разкош и лукс и едно от най-красивите на Земята.

На острова има 11 вили, като всяка една от тях е ръчно изработена от местни и африкански майстори от дърво, камък и стъкло. Също така всяка от тях е на не повече от няколко крачки от плажа.

Снимка: Michael Poliza

Островът първоначално е открит през 1826г. от Мари Джозефин Селерин Бюфонд, потомка на френски заселници. Островът остава в нейното семейство през следващите 150 години и е използван за отглеждане на плодове и подправки и добиване на кокосово масло. Фермата е продадена през 17-ти век и запада. През 2003г. островът е купен от частна южноафриканска компания. Тя построява курорта и възвръща предишната красота на мястото.

Снимка: Michael Poliza

На острова има библиотека, магазини, център за гмуркане, централен площад, слънчев бар и спа център. Там никога няма да ви е скучно. Можете да плувате и да се печете на някой от 4-те частни плажа, да се гмуркате в кристалночистата вода, в която има видимост до 40 метра, да се насладите на приятен масаж, да се разходите из природата, да ловите риба, да карате сърф, каяк, яхта, да огледате близките острови, да карате колело или да играете голф.

Разбира се всичко това не е никак евтино. Двупосочният билет до Сейшелските острови струва около 1300 евро, а вилите на Северният остров струват по 1800 евро на човек за вечер. В цената са включени и закуска, обяд, вечеря, всички напитки, уроците по гмуркане, плаването с каяк, риболова, велосипед и интернет връзка.

Галерия

              

Някои права запазени!

loading...
Етикети:
Категория:
Земя
loading...

Comments to Северният остров на Сейшелите

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *