Още

  Технически митове, на които не трябва да се доверявате

  Въпреки факта, че непрекъснато използваме смартфони и други джаджи, мнозина все още имат въпроси относно работата им. И като се има предвид колко информация има в мрежата за тях, е трудно да се прецени кое е вярно и кое не. Като цяло, ако искате да разберете вашата електроника, прочетете тази статия. Днес ще разберете някои от най-разпространените митове за джаджите.

  Компютрите с Мак не могат да се заразят с вируси.

  Компютрите на Apple също са подложени на вирусни атаки. Apple, разбира се, твърдят, че техните творения са по-надеждни в това отношение, отколкото Windows, но трябваше да признаят факта, когато през 2012 г. хиляди компютри с Mac се заразиха с троянски вирус.

  Ако отворите браузъра в режим „инкогнито“, това гарантира пълна анонимност.

  Ползвайки режим „инкогнито“ това означава само, че браузърът не запазва историята, отметките и не влизате автоматично в профилите си. Разбира се, това е добре, ако не искате другите, ползващи компютъра, да виждат какво правите онлайн. Но в самите сайтове вашата „личност“ е открита – запомнете това, ако влизате в сайт, който не би трябвало да посещавате.

  Оставянето на телефона да се зарежда за цяла нощ ще разруши батерията.

  Повечето от нас оставят телефона да се зарежда цяла нощ. Някои твърдят, че това вреди на батерията, но всъщност няма доказателства за това и никога не е имало. Съвременните смартфони работят на литиево-йонни батерии, които са достатъчно интелигентни, за да спрат зареждането, когато не е необходимо.

  Зареждайте телефона само ако е почти на ръба да бъде напълно разреден.

  Това е друг популярен мит за литиево-йонните батерии. Нормално е да заредите телефона дори ако е на 30%. Вероятно дори е по-добро от зареждането му на 5%. Батериите имат ограничен брой цикли на зареждане, преди да загубят способността си да задържат заряд. Цикълът на зареждане се състои в презареждане на батерията, когато капацитетът й е почти на нула. Причината батерията на телефона да „умира“ с течение на времето е, че вече е достигнала циклите си на зареждане. Така че не се колебайте да я зареждате при всякакъв процент.

  Колкото повече мегапиксели е камерата, толкова е по-добра.

  Разликата между 12-мегапикселова камера и 8-мегапикселова камера не е толкова голяма. Качеството на изображението се определя до голяма степен от това колко светлина може да възприема сензорът. По-големите сензори могат да имат по-голям брой пиксели и колкото по-голям е пикселът, толкова повече светлина поглъща. Следователно важен е размерът на пикселите, а не техният брой.

  Дисплеят с по-висока разделителна способност на смартфон винаги е по-добър.

  Някои смятат, че разделителната способност на дисплея на смартфон няма значение. Експертите твърдят, че човешкото око не може да възприеме малките детайли на дисплея – лимитът е 300 пиксела на инч. Наскоро LG представи първия си смартфон Quad HD с разделителна способност 2560 × 1440. Това е много по-висока от средната разделителна способност на смартфон, която обикновено е 1920 × 1080. Но дали това е по-добро, след като зрението ни така и не може да разграничава над лимита си?

  Не можете да зареждате вашия iPhone със  зарядно на iPad.

  В официалния уебсайт на Apple пише, че 12-ватовият iPad адаптер може да зарежда както iPad, така и iPhone. Според Стив Сандлър (основателят и главен техник в AEi Systems, компания за технологични анализи), с течение на времето може да се повреди батерията на iPhone, ако я зареждате непрекъснато със зарядното на iPad. Вярно, ще мине поне една година, преди да забележите промяна.

  Не бива да изключвате компютъра всеки ден.

  Смята се, че изключването на компютъра през нощта е лошо за компютъра, но всъщност редовното му изключване е правилно. Разбира се, по-лесно е просто да затворите капака на лаптопа и да го оставите в режим на заспиване, за да можете бързо да го отворите и да се върнете към работата си. Но ако го изключите, когато нямате нужда, ще спестите енергия и ще съхраните електронните му компоненти по-дълго.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link