Още

  10 странни неща, които се считат за секси в различните държави

  В зависимост от това в коя държава живее човек, представaта му за истинската красота може много да се различава от тази на жителите на други страни. Истина е, че красотата е субективно понятие. Но положителното в тази максима е, че това, което много от нас считат за физически недостатък, може да се окаже, че в други страни се възприема като напълно нормално и дори привлекателно.

  Ние от ИскамДаЗнам решихе да съставим списък с едни от най-интересните неща, които хората по света считат за секси у околните.

  1. Криви зъби, Япония

  В западните страни, идеално подредените, равни зъби се считат за еманация на перфектната усмивка и много от нас дори не могат да си представят, че в други части на света това не е съвсем така. Но в Япония нещата са точно на обратно – за изключително привлекателни се смятат, така наречените „yaeba” или кривите зъби. Всеобщо е мнението, че хората изглеждат доста по-симпатични ако притежават тази черта във външния си вид.

  1. Причиняване на белези, Западна Африка, Нова Гвинея

  Жителите на Нова Гвинея и на още няколко държави в Африка все още имат обичай да украсяват телата си с различни шарки, като за целта си правят белези. Обикновено, на мъжете тези белези се причиняват по време на специална церемония, а при жените тези своеобразни „татуировки” се смята, че символизират неземна красота. Разбира се, в развитите страни също има немалък брой хора, които намират тази практика за привлекателна – често пъти тя се нарича телесна модификация.

  1. Лице във формата на сърце, Южна Корея

  В Южна Корея, не само, че пластичната хирургия е изключително силно застъпена, но и това да имаш поне една пластична операция се счита за напълно нормално. В по-големите градове можете навсякъде да видите реклами, които подканват хората да легнат под ножа, за да премахнат несъвършенствата във външния си вид. И именно тук, в Южна Корея, лицето с форма на сърце се счита за един от ключовите компоненти на идеалната красота. И много корейци са готови да преминат през редица сложни операции, за да се сдобият с такова. Често пъти тези операции включват в себе си чупене на челюстта на три парчета, като се премахва средното парче, след което останалите две се съединяват, за да се изгради необходимата за тази форма на лицето остра брадичка. След това, ъглите на брадичката се заглаждат, за да са линиите максимално меки. След преминаването през такава тежка и сложна хирургическа интервенция, пациентите много дълго време са неспособни да приемат каквато и да е твърда храна.

  1. Наднормено тегло, Мавритания

  Мавританките нямат абсолютно никакъв шанс да приковат към себе си вниманието на мъжете, ако по корема си нямат поне няколко реда тлъстини…

  За да се уверят, че дъщерите им ще успеят да поддържат желаните пропорции и килограми, родителите им ги изпращат в специални „ферми”. Там момичетата могат да консумират до 16,000 калории на дневна база (нормата е поне 1,500). За съжаление, вследствие на тази традиция, много от момичетата развиват различни стомашни болести.

  1. Хирургически превръзки на лицето, Иран

  Иран е световната столица на ринопластиката (пластична операция за корекция на носа). Въпреки, че процедурата е много скъпа, и мъжете, и жените в Иран биха платил и дори и най-високата цена, за да имат красив, прав нос, който се възприема не само като еталон за красота, но и като символ за висок социален статус.

  Но това далеч не е най-странното нещо, което ще видите тук. Дори и някой да не е успял да си направи пластична операция на носа, той може да реши да се разхожда навън с хирургическа превръзка на лицето, за да накара хората да си помислят, че все пак е преминал през операция на носа.

  1. Бледа кожа, Китай и Тайланд

  В много части на Азия, бледата кожа се счита за златния стандарт за красота. Ако влезете в някой магазин, за да потърсите крем за лице, едва ли ще попаднете на такъв, който да не съдържа и избелващи вещества. Това важи със същата сила и за афтършейфа при мъжете. Много китайци дори отказват да отидат на плажа, освен ако не носят маска на лицата си, тъй като искат да предпазят кожата на лицето си от вредните ефекти на слънцето, в това число и от придобиването на слънчев тен. И още повече – жените в Китай и Тайланд считат западните жени за луди, за това, че искат да посещават солариуми.

  1. Голямо, високо чело, племето Фула, Африка

  Най-важното нещо, което трябва да притежава една жена от племето Фула, от гледна точка на своя външен вид, е високо чело. Именно поради тази причина някои от жените от това племе обръсват част от косата си отпред – за да може челото им поне визуално да е по-голямо.

  Подобна тенденция се е наблюдавала и в Европа през Средновековието – жените да премахват колко е възможно повече коса от предната й част, за да създадат илюзията за по-високо чело.

  1. Дълга шия, Мианмар (бивша Бирма)

  Една от областите в източен Мианмар е била наречена „страната на жените-жирафи”. Това име се отнася до племето Падонг, което живее там и за жените от него, които носят огромни медни пръстени около шиите си. Смята се, че колкото по дълъг е врата им, толкова по-красиви са те.

  Според легендите, тези пръстени предпазват жените от племето от тигри, въпреки че в действителност те са просто един начин да изразят индивидуалността си.

  1. Разтеглени устни и червена кожа, хората от племената Мурси, Химба и Сури

  В племето Мурси, в Етиопия момичетата се научават да разтягат долната си устна с помощта на специални дискове. Колкото по-голям е диска, толкова по-висок е социалния статус на момичето и толкова по-голяма сума трябва да плати семейството на бъдещия й съпруг за нея преди сватбата.

  Нещо аналогично може да бъде видяно и при племето Сури. Те са малко африканско племе, което обитава област в югозападна Етиопия, по продължение на границата със Судан. Те са едно от няколкото племена, които живеят в плодородната долина Омо, а броят им е около 20,000 души.

  Химба пък са номадски племена, които живеят в областта Каоколанд в северозападна Намибия. Те използват червена охра и мас, за да се предпазват от слънцето. Това придава на телата им характерен червен цвят.

  1. Една вежда, Таджикистан

  В някои области на Таджикистан, тази черта се счита за еталон за женската красота. Ако ли пък природата не е дарила момичето с една вежда, то тя винаги може да си сложи малко молив, съединявайки веждите си в една.

  Местните хора са убедени, че хората с една вежда ги очаква богат живот, изпълнен с радост.

  И така, тези еталони за красота може да ни се струват странни, дори смешни, а някои може да ни изглеждат доста примитивни. Но пък колко често успяваме да погледнем нашите стандарти за красота отстрани? Да  ходим с неудобни обувки с висок ток, за да изглеждат краката ни по-дълги… вероятно това би изглеждало също толкова странно за някой, който живее на другия край на света.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link