Още

  Това са най-големите късметлии в света

  Щом хората си пожелават късмет, значи това е нещо, което не винаги е даденост. Има хора, на които никога не им върви, но и такива, които са невероятни късметлии. Те не се влияят от суеверия като счупено огледало, разсипана сол и черни котки. Ето историите на няколко такива щастливци, които имат невероятен късмет.

  Японецът Цутому Ямагучи,  бивш служител на „Мицубиши“, често пътувал по работа. През 1945 година бил на командировка в Хирошима, точно при пускането на атомната бомба. Ямагучи бил ранен, но оцелял. Завърнал се у дома си в Нагазаки, точно когато била пусната втората бомба. Ама че лош късмет, но Цутоми оживял като по чудо и този път. Той  доживял до 93 г. и посветил живота си на каузата срещу атомното оръжие.

  Летящият Холандец, който имал късмета да не лети и така избегнал смъртта два пъти е Мартен де Йонг. Той е състезател по колоездене. Йонг направил резервация за полет MH17. За свой късмет успял да си намери по-евтин билет и не само в това бил късметът му, а и защото отменяйки резервацията за полет MH17, избегнал присъствието си в самолета, който бил свален над Украйна. Същата ситуация се повторила и с резервираният от него билет за злополучния полет MH370. Сменяйки билета си за друг полет, той отново не се качил на самолета,  който през 2014г. се изгуби над Индийския океан. Е, кой казва, че евтиното е по-лошо? Летящият холандец разби тази теория.

  На 17-годишна възраст Джулиан Кьопке пътувала със самолет над Бразилия.  Самолетът бил ударен от мълния, последвала експлозия и машината се разпаднала във въздуха. Освен Джулиан, всички други загинали. Девойката оцеляла при падане от почти 3 км. височина. Имала наранявания и счупени кости, но успяла да оцелее още три дни в джунглата. Силата й за живот я карала да се движи и търси помощ и най-накрая била намерена от дървосекачи.

  Харисън Окене работел като готвач на кораб. Той бил в банята, когато корабът започнал да потъва и не могъл да се евакуира. Но успял да се премести в двигателното отделение, където оцелял във въздушен джоб. От целия 12-членен екипаж, оживял само той. Спасителите го намерили след 3 дни.

  Наричат Фране Селак най-големият късметлия във вселената, защото  успял да избяга от сигурна смърт не веднъж, а цели седем пъти. Фране е учител по музика от Хърватия. Първо той оцелява при катастрофа с влак. По време на пътуването му, влакът паднал в езеро. Успял да оцелее и в автомобилна катастрофа, а след това и от падане от самолет. Всички други 19 пътници загинали, а той паднал  върху  куп сено. Фране Селак претърпява още няколко доста значителни автомобилни катастрофи, но отново и отново остава невредим. Веднъж дори, той сам се прострелял с пистолет по невнимание. И след целия този бурен живот, изпълнен с премеждия, на 73 годишна възраст спечелил джакпота от местната лотария.

  Ето още един късметлия, на когото във всичко му върви. Австралиецът Оси Бил Морган буквално се е завърнал от отвъдното.

  Докато пътувал с колата си се блъснал в камион. Бил премазан и лекарите потвърдили смъртта му. 14 минути по-късно той се върнал към живота. Макар да бил в кома и прогнозите да не били оптимистични, той все още бил жив. Не се възстановявал и на 12-ия ден медиците склонили семейството му за изключване на животоподдържащата апаратура. Но Бил Късметлията, като по чудо се събудил. Все пак го очаквали още страхотни неща в живота и явно не бързал да го напуска. За отпразнуване на чудодейното си двойно възкресение, Бил си купил лотариен билет. И съвсем с право вярвал в късмета си, защото билетът му донесъл нова кола. Местните медии били впечатлени от невероятната му история и го канели на интервюта. Но както се казва в рекламите – Това не е всичко! По време на едно от участията му в телевизията, носейки  у себе си късметлийския билет, се оказало, че късметът му е далеч по-голям. Докато се радвал на изтегления автомобил, забравил да изтрие още една част от лотарийния билет. И камерата запечатала, как той, изтривайки това поле, разбрал, че е спечелил 250 000 долара!

  Но като говорим за печалби, Джоан Джинтър е наричана повелителката на лотарийните игри. Тя или има невероятен късмет или вижда в бъдещето, защото печели цели 4 пъти седем цифрени суми. Шансът да се случи това е много по-малък от риска да бъде уцелена от астероид. Но Джоан явно не знае това, защото разбила теорията за вероятностите. Първо спечелила 5,4 милиона долара. След десет години отново уцелила печалба от 2 милиона и само две години по-късно с лотариен билет спечелила още 3 милиона. Как не са и забранили да участва повече… Явно няма такъв закон, защото през 2008г. още веднъж уцелила джакпот и то с рекордните 10 милиона долара!

  Виждате, че въпреки минималния шанс, някои хора успяват да се спасят от безвъзвратното и даже да спечелят джакпота. Затова е важно човек никога да не губи надежда и силно да вярва в късмета си.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link