Още

  12 места в България със страхотни гледки

  Колко ли километри са изпътувани по света само за да застане човек на някоя скала, на ръба на пропаст или на морски бряг и да си каже „Ей това е гледка!“

  Верни на разбиранията си, че преди да се възхищава на гледката от Айфеловата кула, човек трябва да познава собствената си страна, екип на peika.bg е събрал част от местата в България, от които се разкриват прекрасни панорами.

  Тюленово

  В Тюленово няма да срещнете любители на пясъчните плажове. Просто защото тук пясък няма. Цялото крайбрежие е само скали – спускащи се стръмно надолу 20-30-метрови канари, в които прибоят е оформил причудливи гънки, зъбери, вдлъбнатини… Под вълните се крият десетки подводни пещери, на морското дъно лежат останки от корабокруширали в опасния бряг кораби, в скални ниши през годините са откривани останки от древни цивилизации, може би много остават неоткрити и досега.

  Снимка: Евгени Динев
  Снимка: Евгени Динев
  Пейките над Дряновския манастир

  Пейката на любовта и Панорамните пейки са най-доброто, най-романтичното и най-вдъхновяващото място, от което да се насладите на Дряновския манастир. Стават и за пикник.

  Dryanovo3

  Към следващите великолепни гледки, като Паметникът на Бузлуджа, Ждрелото на река Ерма, Устието на река Велека, Бековите скали и др. в peika.bg

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови