апр. 12, 2016
12108 Views

12 места в България със страхотни гледки

Автор:

Колко ли километри са изпътувани по света само за да застане човек на някоя скала, на ръба на пропаст или на морски бряг и да си каже “Ей това е гледка!”

Верни на разбиранията си, че преди да се възхищава на гледката от Айфеловата кула, човек трябва да познава собствената си страна, екип на peika.bg е събрал част от местата в България, от които се разкриват прекрасни панорами.

Тюленово

В Тюленово няма да срещнете любители на пясъчните плажове. Просто защото тук пясък няма. Цялото крайбрежие е само скали – спускащи се стръмно надолу 20-30-метрови канари, в които прибоят е оформил причудливи гънки, зъбери, вдлъбнатини… Под вълните се крият десетки подводни пещери, на морското дъно лежат останки от корабокруширали в опасния бряг кораби, в скални ниши през годините са откривани останки от древни цивилизации, може би много остават неоткрити и досега.

Снимка: Евгени Динев

Снимка: Евгени Динев

Пейките над Дряновския манастир

Пейката на любовта и Панорамните пейки са най-доброто, най-романтичното и най-вдъхновяващото място, от което да се насладите на Дряновския манастир. Стават и за пикник.

Dryanovo3

Към следващите великолепни гледки, като Паметникът на Бузлуджа, Ждрелото на река Ерма, Устието на река Велека, Бековите скали и др. в peika.bg

loading...
Категория:
Земя
loading...

Comments to 12 места в България със страхотни гледки

 • Бих добавила и Белентаж, място с прекрасна глетка и енергия.

  Мартина април 13, 2016 10:57 Отговор
 • 🙂 OK !

  MSVCP140 февруари 2, 2017 06:58 Отговор
 • Скалите над село Лъкатник в Искърското дефила също предлагат невероятно красива гледка и над еко пътеката при с.Бели Искър.И са места където няма много туристи.

  Елислава юли 5, 2017 15:44 Отговор
 • бих препоръчал милеви скали между велинград и пазарджик невероятна гледка може би една от най панорамните която може да се види

  иван декември 19, 2017 20:30 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu