мар. 25, 2015
20359 Views

15 от най-изолираните селища и постройки по света

Автор:

Повечето от нас рядко напускат родните си места за по-дълго и забравят, че светът е едно огромно място. Толкова огромно, че съществуват много места, до които почти е невъзможно да се стигне, но въпреки това там живеят хора.

1. Гасадалур, Фарьорски острови

Това малко селце на остров Вагар е станало достъпно за автомобили едва през 2004г. През 2012г популацията му е била 18 души. Макар да предлага спиращи дъха гледки, Гасадалур е едно от най-недостъпните селища на света.

Гасадалур, Фарьорски острови
Гасадалур, Фарьорски острови
Гасадалур, Фарьорски острови

2. Воденицата Кристал – Кристал, Колорадо, САЩ

Дървената постройка е издигната през 90-те години на 19-и век край река Кристал в Колорадо. В своя пик, миньорското градче е имало повече от 400 обитатели, но до 1915г там са останали само 8 души и днес то е изоставено. Сега повечето от Кристал, включително и воденицата, е собственост на роднини на Емет Голд, местен предприемач,

Воденицата Кристал – Кристал, Колорадо, САЩ
Воденицата Кристал – Кристал, Колорадо, САЩ

3. Каменната къща – Гимараеш, Португалия

Тази къща изглежда като излязла от „Семейство Флинстоун“, но всъщност е построена през 1974г. Тя не разполага с електричество, затова осветлението идва от свещи. Къщата е изградена от четири естествени скали и се използва като лятна вила.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Каменната къща – Гимараеш, Португалия

4. Парк Hyatt Maldives Hadahaa – атол Хаваду, Малдивите

На 600км от Индия, Малдивите са островна държава, съставена от десетки атоли с максимална надморска височина 2.3м. Парк Hyatt Maldives Hadahaa е един от многото луксозни курорти там – трудно е не се чувстваш на края на света, когато имаше собствена вила насред океана.

Парк Hyatt Maldives Hadahaa – атол Хаваду, Малдивите
Парк Hyatt Maldives Hadahaa – атол Хаваду, Малдивите

5. Бишъп Рок – о-ви Сили, Великобритания

Бишъп Рок се намира на 45км от брега на Корнуол и е вписан в Рекордите на Гинес като най-малкият остров със сграда в света – в този случай, това е морски фар. Оригиналният фар е бил построен през 1847г, но вълните го отнесли преди да бъде завършен напълно. Днешният е влязъл в употреба за първи път през 1858г.

Бишъп Рок – о-ви Сили, Великобритания

loading...

1 2 3

Категория:
Земя
loading...

Comments to 15 от най-изолираните селища и постройки по света

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *