Още

  15 от най-смешните закони по света, които ще ви изненадат

  Някои закони, приети преди векове, не само отдавна са загубили релевантността си, но също така предизвикват усмивки и недоумение. Ето кои са най-смешните закони по света, които въпреки че се възприемат като шега, заплашват с доста сериозен затвор, ако се пренебрегнат.

  Ако отидете в някоя друга държава, съветваме ви да се запознаете с местните закони, за да избегнете нарушаването им. В крайна сметка, както е известно, невежеството не освобождава от отговорност.

  Лос Анджелис, САЩ

  В този град не е позволено да се къпят повече от две бебета в една вана или купел.

  В допълнение, местните власти забраняват улавянето и облизването на жаби. Това се дължи на факта, че кожата на някои видове жаби съдържа халюциногени, така че тийнейджърите са открили как да използват този факт в своя полза. Би било интересно да се видят хора, които правят това.

  Флорида, САЩ

  Във всички сгради на този град входните врати се отварят отвън. Такъв закон бил приет, така че в случай на пожар да бъде по-лесно хората да бъдат спасени.

  Също така, в този град е забранено домакинствата да чупят повече от три чинии (или четири чаши) на ден. Може би това се дължи на недостиг на кухненски прибори?

  Кливланд, САЩ

  Жените в този град никога не трябвало да носят лачени обувки. Оказва се, че такива обувки отразяват бельото им и много мъже могат да се възползват от това.

  Минесота, Съединени щати

  В този щат в никакъв случай не може да простирате на едно въже женски и мъжки дрехи. В допълнение, местните жители не могат да спят голи. Възниква въпросът: как всъщност властите проверяват прилагането на този закон?

  Франция

  На територията на тази държава действа много изненадващ закон. Оказва се, че собствениците на прасета в никакъв случай не трябва да дават на животните името Наполеон, в противен случай, могат да бъдат изправени пред сериозни проблеми.

  Италия

  На територията на страната има закон, според който, дамите, които се наричат Мария, не могат да правят секс за пари. И като цяло проституцията тук не се толерира.

  Между другото, друг закон забранява на мъжете да се появяват на плажа в Палермо голи. Но жените могат. Никой няма да има нищо против.

  Великобритания

  Много необичайно разпореждане забранява на членовете на Парламента да влизат в Камарата на общините в броня. Интересно кой би искал да го направи?

  Оказва се, че в тази страна (както и във Франция) съществува закон, забраняващ целуването при отпътуване на влаковете. За подобни прояви на чувства има специално определени места, където няма да притеснявате никого.

  Обединени арабски емирства

  Не можете да снимате хора и животни. Ако все пак случайно сте нарушили закона (например, опитали сте се да направите хубава снимка на брега на морето, а вместо това сте снимали мюсюлманска жена), трябва незабавно да се отървете от кадъра. В противен случай, оскърбената дама може да докладва на полицията и ще бъдете заплашени с арест.

  Ако дойдете в тази страна на празника Рамазан, тогава не ви е позволено да пиете вода и да се храните на обществени места. Първо, това е неуважение към местните традиции и второ, по-добре е да се яде в някои, специално определени за това места.

  Ако сте в Шарджу, помислете няколко пъти преди да излезете с фриволни дрехи на улицата. Факт е, че  това се отнася не само за местните жители, но и за туристите. Ако полицаят не харесва нещо в облеклото ви, той може да ви накара да ги смените. В случай на отказ, ще сте изправени пред арест и много впечатляваща глоба.

  Свазиленд, Африка

  Жените не могат да носят бельо. В случай на нарушение, специални хора имат право да ги принудят да го свалят или лично да го разкъсат на малки парчета.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link