юли 25, 2010
19098 Views

5 неща за Айнщайн, които не знаете

Автор:
Втори министър-председател на Израел

На 9 Ноември 1952г, след смъртта на първия президент на Израел, Айнщайн получава предложение да заеме поста на министър-председател от правителството, но той отказва, защото сметнал, че е твърде стар и неопитен за длъжността. Израел отправят предложението си към Айнщайн, защото той бил евреин и доста известен и уважаван сред евреите.

Никога не е носил чорапи

Колкото и да е странно, това е истина. Айнщаин никога не е носил чорапи, защото те често се късали, пък и защо да носиш и обувки и чорапи, като може само обувки?

Изобретил е хладилник

Повечето хора смятат, че Айнщайн е бил само теоретичен учен, но малцина знаят, че е имал доста практически знания в науката. След като написва известната си теория на относителността, Айнщайн изобретил хладилник, но изобретението така и не влязло в употреба, тъй като се появила по-нова технология.

Имал е незаконна дъщеря

Според последните проучвания, Айнщайн имал интимна връзка с Милева Марич в края на 1890-те. Точно преди сватбата им, Милева забременяла и двамата решили да скрият незаконната си дъщеричка и се оженили година по-късно.

Не се знае какво точно е станало с дъщеря му, но се смята, че тя или е умряла след боледуване от скарлатина, или се е излекувала и е дадена за осиновяване.

Провалил се е на изпитите

Всеобщо схващане е, че хората, които се провалят в училище не са интелигентни. Албърт Айнщайн не успял да премине кандидатстудентски тест в ранните си години, но е станал изключителен учен, което е доказателство, че неуспехите в училище невинаги означават неуспехи и в живота.

Източник: blindloop.com

loading...
Етикети:
·
Категория:
Личности
loading...

Comments to 5 неща за Айнщайн, които не знаете

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *