Още

  6 опасни престъпници, които могат (или можеха) да излязат на свобода през 2018 година

  Марк Дейвид Чапман

  Марк Чапман убива Джон Ленън на 8.12.1980 година. Той иска автограф от звездата, но Ленън отказва. Затова Чапман го изчаква и по-късно го прострелва с пистолет 38 калибър. Той получава присъда от 20 години до доживот, а следващото му изслушване за освобождаване е през август 2018 година.

  Лесли Ван Хутен

  Лесли е бивш член на „семейството“ на Менсън. В момента тя е 68-годишна и е в затвора от 1971 година, заради участието си в убийствата, извършвани от Менсън и неговото „семейство“. Тя твърди, че е била манипулирана от Менсън и дрогирана, както и че не е знаела какво върши. Нейното изслушване за освобождаване трябваше да е през 2017 година, но губернаторът на Калифорния Джери Браун го отказа през януари 2018 – това е вторият път, в който той възпрепятства възможността ѝ за освобождаване. Въпреки това, адвокатът на Лесли ще обжалва отказа в съда, което може да доведе до пускането на Лесли на свобода.

  Дженен Джоунс

  Дженен Джоунс, позната още като „Ангелът на смъртта“, е отговорна за общо 60 убийства на деца, които извършва докато работи в болница в Тексас през 1980-те. Никой не знае точната причина за извършването на убийствата, но някои смятат, че по този начин тя е печелела внимание от страна на родителите, тъй като след убийството тя ги уверявала, че е направила всичко възможно, за да спаси детето им.

  Джоунс е заловена и осъдена на 99 години лишаване от свобода заради убийството на Челси Маккелан – дете, на което инжектирала суксаметониум хлорид – силно средство, което може да парализира човека, който го употребява. След това тя получава още 60 години за убийството на Роландо Сантос, когото убива, разреждайки кръвта му.

  Изслушването за освобождаване на Джоунс е през 2018 година, а за да предотвратят това, през 2017 година прокурорите  я обвиняват за смъртта на още две деца – Розмари Вега и Джош Сойер, което прави възможността за освобождаването ѝ почти невъзможна.

  Пол Бернардо

  Пол Бернардо и неговата съпруга Карла Хомолка изнасилват и убиват няколко млади жени през 90-те години. Най-ужасяващото е, че двамата убиват сестрата на Карла – Тами, която е 15-годишна по време на убийството. Карла Хомолка е освободена преди няколко години, а изслушването на Пол Бернардо беше през февруари 2018 година, но бе отхвърлено за пореден път.

  Джон Уорбойс

  Името на Джон Уорбойс започна отново да се споменава напоследък, заради възможността той да бъде освободен през 2018 година. Джон е изнасилвач, който примамвал различни жени, обещавайки им евтин превоз с таксито му, като по време на превоза ги лъжел, че наскоро е спечелил от лотарията. Джон канел жените у дома си на шампанско, за да отпразнуват печалбата заедно с него. Жените обаче не знаели, че в шампанското има успокоителни – нещо, от което Джон се възползвал, за да може по-късно да изнасилва жертвите си.

  Ванеса Джордж

  Ванеса водела обикновен начин на живот. Тя била описвана като „ангел“от своите колежки в детската градина, както и от родителите, които поверявали децата си на нея. Но всичко това се променя, когато Ванеса среща мъж на име Колин Бланчард. След като двамата се запознават, Ванеса се вманиачава в децата и през 2009 година насилва сексуално няколко деца от детската градина, в която работи. По-ужасното е, че тя често изразявала желание да кара нощни смени, за да може да се възползва от децата – и записвала всичките си отвратителни деяния на телефона си. За съжаление изслушването на Ванеса за освобождаване е през 2018 година.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link