сеп. 18, 2010
20506 Views

Ангелските водопади

Автор:

В западната част на националния парк Канайма се намира една от най-големите и известни тепуи (планина, която е равна на върха и от нея се спускат вертикално водопади). Именно от там се спускат Ангелските водопади от 979 метра височина. Това е най-високият водопад в света. Той е толкова висок, че докато водата наближи земята, вече се е превърнала в мъгла, която е разнасяна от силните ветрове.

Снимки: ENT108

Водопадът е открит за първи път от Ернесто де Санта Круз през 1910г, но много по-известна е историята с пилота Джими Ейнджъл, който го е забелязал през 1937г. Той се приземил аварийно със самолета си във водата и се превърнал в легенда във Венецуела. Дори водопадът е кръстен на него. Самолетът му останал на върха на скалата цели 33 години, преди да бъде вдигнат от хеликоптер.

Снимка: Hein Pieterse

Ангелските водопади са топ туристическа атракция във Венецуела, но дори и днес си остават доста сложно приключение. Водопадът се намира в изолираната венецуелска джунгла и за да стигнете до него е нужно да минете по реката. Другият начин да видите водопада е със самолет, но в облачни дни няма гаранция, че ще се вижда.

Снимка: stingrayintl

 Някои права запазени!

loading...
Етикети:
·
Категория:
Земя
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *