Още

  Ангелските водопади

  В западната част на националния парк Канайма се намира една от най-големите и известни тепуи (планина, която е равна на върха и от нея се спускат вертикално водопади). Именно от там се спускат Ангелските водопади от 979 метра височина. Това е най-високият водопад в света. Той е толкова висок, че докато водата наближи земята, вече се е превърнала в мъгла, която е разнасяна от силните ветрове.

  Снимки: ENT108

  Водопадът е открит за първи път от Ернесто де Санта Круз през 1910г, но много по-известна е историята с пилота Джими Ейнджъл, който го е забелязал през 1937г. Той се приземил аварийно със самолета си във водата и се превърнал в легенда във Венецуела. Дори водопадът е кръстен на него. Самолетът му останал на върха на скалата цели 33 години, преди да бъде вдигнат от хеликоптер.

  Снимка: Hein Pieterse

  Ангелските водопади са топ туристическа атракция във Венецуела, но дори и днес си остават доста сложно приключение. Водопадът се намира в изолираната венецуелска джунгла и за да стигнете до него е нужно да минете по реката. Другият начин да видите водопада е със самолет, но в облачни дни няма гаранция, че ще се вижда.

  Снимка: stingrayintl

   Някои права запазени!

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link