Още

  Аватар – кино феномен

  verticalavatar
     Джеймс Камерън успя да надмине себе си, както и всички други в света на киното. Той ни показа един свят по начин, който не сме си и представяли. Никога не сте изживявали нещо подобно.

   

  Смайващият спектакъл ни отвежда в един забележителен свят отвъд въображението, където хората са пристигнали, за да търсят ценен минерал. Те влизат в конфликт с местното население На’ви – високи и сини извънземни. Тук идва морският пехотинец Джейк Съли, който е прикован за инвалидната количка. Неговата мисия е с помощта на Аватар (На’ви, контролиран от човек) да опознае света и жителите на Пандора и да докладва всичко на началника си.

  Той попада в напълно непознатият за него свят и започва да се учи от местното племе На’ви. В последствие Джейк става един от тях и осъзнава разрушението, на което е способен човекът. Той застава рамо до рамо с извънземните, които всъщност проявяват по-голяма човечност от хората, и се бори за тяхното оцеляване в един чужд и прекрасен свят, който той нарича свой дом.

  Аватар показва на какво са способни хората и до къде биха стигнали в стремежите си да забогатеят. Прави го по уникален начин, който те откъсва от реалността и те кара да мислиш, че там някъде наистина има една Пандора, която те чака.

  Забравете какво сте виждали в 3D филмите досега. Този филм… тази реалност… уникално. Всичко е невероятно красиво и сякаш те приканва да се пресегнеш и да го докоснеш само, за да разбереш, че всъщност не е истинско.

  Във всяко едно същество на Пандора, дори в най-големите и свирепите, се открива красота отвъд всякакви граници, която те кара да изпитваш яд към унищожителната природа на хората. Накрая дори те разбират какво са сторили и какъв изумителен и хармоничен свят унищожават.

   

  Аватар не може да се опише с думи, той трябва да се види. Само така можете да влезете в триизмерният Рай и да изпитате всички онези емоции, които ви обхващат когато образите излязат от екрана.

  Аватар е феномен, който промени завинаги филмовата индустрия, а за мен остава най-красивото и реалистично приключение на което съм ставал свидетел.

   

  Джеймс Камерън имаше една мечта и след много години търпение и усилен труд той успя да я превърне в реалност и да я сподели с целия свят. Така се мечтае! Така се сбъдват мечти!

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  1. Действително много реалистичен и завладяващ свят.
   Особено интересен е контраста между студеният, технологичен и его-центричен човешки свят и топлият, „човешки“ свят на навитата.

  2. Дали ще има продьлжение?? много се надявам да има защтото този филм „Цепи всякакви граници“ ;] искам да сьм Na“vi!! :]]

  3. "Евалата на вас, направилите този сайт. Вие сте като един млък омотикая за нас – BG потребителите. "

   Този сайт е много вдъхновяващ:)

  4. Ще има продължение и филма ще се върти около океаните на Пандора. Аватар е любимият ми филм!

  5. 🙂 и да поздравления за сайта!! СТРАХОТЕН Е!! зарибила съм всички мои приятели и те много го харесват!!!

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link