дек. 22, 2009
4994 Views

Аватар – кино феномен

Автор:

verticalavatar
   Джеймс Камерън успя да надмине себе си, както и всички други в света на киното. Той ни показа един свят по начин, който не сме си и представяли. Никога не сте изживявали нещо подобно.

 

Смайващият спектакъл ни отвежда в един забележителен свят отвъд въображението, където хората са пристигнали, за да търсят ценен минерал. Те влизат в конфликт с местното население На’ви – високи и сини извънземни. Тук идва морският пехотинец Джейк Съли, който е прикован за инвалидната количка. Неговата мисия е с помощта на Аватар (На’ви, контролиран от човек) да опознае света и жителите на Пандора и да докладва всичко на началника си.

Той попада в напълно непознатият за него свят и започва да се учи от местното племе На’ви. В последствие Джейк става един от тях и осъзнава разрушението, на което е способен човекът. Той застава рамо до рамо с извънземните, които всъщност проявяват по-голяма човечност от хората, и се бори за тяхното оцеляване в един чужд и прекрасен свят, който той нарича свой дом.

Аватар показва на какво са способни хората и до къде биха стигнали в стремежите си да забогатеят. Прави го по уникален начин, който те откъсва от реалността и те кара да мислиш, че там някъде наистина има една Пандора, която те чака.

Забравете какво сте виждали в 3D филмите досега. Този филм… тази реалност… уникално. Всичко е невероятно красиво и сякаш те приканва да се пресегнеш и да го докоснеш само, за да разбереш, че всъщност не е истинско.

Във всяко едно същество на Пандора, дори в най-големите и свирепите, се открива красота отвъд всякакви граници, която те кара да изпитваш яд към унищожителната природа на хората. Накрая дори те разбират какво са сторили и какъв изумителен и хармоничен свят унищожават.

 

Аватар не може да се опише с думи, той трябва да се види. Само така можете да влезете в триизмерният Рай и да изпитате всички онези емоции, които ви обхващат когато образите излязат от екрана.

Аватар е феномен, който промени завинаги филмовата индустрия, а за мен остава най-красивото и реалистично приключение на което съм ставал свидетел.

 

Джеймс Камерън имаше една мечта и след много години търпение и усилен труд той успя да я превърне в реалност и да я сподели с целия свят. Така се мечтае! Така се сбъдват мечти!

loading...
Етикети:
Категория:
Избрани · Филми
loading...

Comments to Аватар – кино феномен

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *