Още

  Еротични романи от 19-и век, които биха засрамили „50 нюанса сиво“

  Еротичното четиво не е продукт на нашето време. Откакто свят светува, хората се интересуват от вълнуващи, интимни истории.

  До сексуалната революция в средата на миналия век, всичко интимно е било табу, но то е съществувало, за да пробужда човешките страсти. Еротичните стихове, песни, разкази и романи са били забранявани, преследвани и унищожавани. Но това само ги е правело по-търсени и желани. Примери може да се видят през цялата човешка история, но сега ще се спрем на няколко еротични романа от 19-и век.

  Екзотичният роман „Влюбеният турчин“ („The Lustful Turk“) от 1828г. е увлекателна история, разказана под формата на писмата на една английска дама. В четивото оживяват екзотичните ориенталски традиции в един харем. Дамата става робиня на един султан и е принудена да изпълнява всичките му сексуални желания.

  Този роман става толкова  популярен, че е преиздаван няколко пъти и накрая е екранизиран.

  „Приказките на монахините“ („The Nunnery Tales) се появили през 1866г. и шокирали читателите с откровени сцени в женски манастир. В книгата живописно се описвали групови оргии и всевъзможни анормални сексуални действия между монахини.

  През 1870г. била публикувана скандалната повест на Леополд фон Захер-Мазох – „Венера в кожи“. Четивото се превръща в класика. В книгата се разказва за мъж, който изпълнява ролята на роб, изпълнявайки желанията на една жена. Да припомним, че терминът “мазохизъм” идва точно от този автор.

  Романът „Романтиката на страстта на ранните преживявания“(„The Romance of Lust, or Early Experiences“) е излязъл анонимно през 1873г., публикуван от Лезенби.

  За анонимния автор на романа не съществували табута. Романът представлявал споделяне на откровени, доста граничещи с крайности фантазии на 15-годишен младеж. В разюзданите младежки пориви, героят извършвал сексуални подвизи със сестрите си, непознати момичета и гувернантките им.

  Романът „Греховете на градовете на равнината“(„The Sins of the Cities of the Plain“) е издаден през 1881г., с услужливото съдействие на Уилям Лезенби. Той е издател на Еротичното списание „Перлата“(„The Pearl“ ) (spisanie.jpg), в което публикува топ-10 на най-скандалните книги на своя век.

  www.Readbg.com – Безплатни електронни книги

  За пръв път в произведение от 19-и век главният герой е с хомосексуална ориентация. Интересен факт за романа е, че заедно с измислените персонажи, в него се споменават и реални личности. Романът бързо нашумял в модните среди, дори Оскар Уайлд си го поръчал.

  Романът „Мистерията на къщата на Вербена“(„The Mysteries of Verbena House“)  е издаден през 1881г. в два тома и много илюстрации в книгите.

  В сюжета на романа са залегнали, станалите вече класика в еротичните фантазии, отношения учител-ученик. Историята на книгата разказва за девически интернат, настоятелката на който има странно решение за провинилите се девойки. Тя иска от един строг учител да ги наказва със „секс” и той прави това с голямо удоволствие.

  Романът „Автобиографията на въшките“ („The Autobiography of a Flea“), публикуван анонимно през 1887г., е сред най-дръзките сатирични произведения от 19-и век. Написан е от Станислас де Родес – лондонски адвокат. Повествованието се води от името на… въшките на палава нимфоманка.

  Те са от онези същества, дето виреят на места, от които могат да добиват опит в „любовния живот“ от действията на младата „дама”, докато тя се забавлява с джентълмени.

  Ето и един еротичен сборник със стихотворения, публикуван през 1887г. – Документите на Уингпингъм“ („The Whippingham Papers“). Под авторството на Algernon Charles Swinbure, в сборника са събрани  стихотворения  на садо-мазо тематика. Тук отново е залегнала темата за телесните „наказания“  в училище.

  Романът „Gynecocracy“от  1893г.  се смята за най-добрия роман от викторианската епоха. В романа се описва как мъже се преобличат в женски дрехи и подражават на гувернантки, изпълняващи желанията на господарките си.

  Както  видяхте, скандалните сексуални фантазии не са от вчера.  Авторите на еротични четива са проявявали дръзко въображението си, разпалвали са страсти и скандали. В романите са описвали почти всички форми на еротиката, без  каквито и да е предразсъдъци и задръжки. А това, че книгите са били заклеймявани, са ги правели само по-желани. По много от романите са направени и филми.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link