Още

  Германия плаща на потребителите да използват зелена енергия

  Сметките за ток често са доста големи в модерния дигитален свят, но от време на време се случват и чудеса. В Германия например е наблюдаван феномен, когато един особено светъл и слънчев ден е презаредил слънчевите и вятърните електрически генератори.

  Към 13:00ч на 8 май, генерираната зелена енергия в страната е осигурявала 55 гигавата от консумираните 63 гигавата – около 87% от общата консумация. Плюс останалите електрически централи в страната, произвежданата енергия е надвишила консумираната. Това означава, че за кратък период цената на тока е била негативна, тоест на потребителите е било плащано да използват ток.

  Германия плаща на потребителите да използват зелена енергия

  Подобно нещо се случи в Дания миналата година, когато особено ветровит ден захрани до такава степен ветрогенераторите, че само турбините генерираха 140% от общото потребление на страната, като излишната електрическа енергия беше изнесена за Германия, Норвегия и Швеция.

  Германия се стреми да излезе на челно място по възобновяеми източници на електроенергия, като плановете са страната да разчита изцяло на тях през 2050г.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link