май 18, 2016
8466 Views

Германия плаща на потребителите да използват зелена енергия

Автор:

Сметките за ток често са доста големи в модерния дигитален свят, но от време на време се случват и чудеса. В Германия например е наблюдаван феномен, когато един особено светъл и слънчев ден е презаредил слънчевите и вятърните електрически генератори.

Към 13:00ч на 8 май, генерираната зелена енергия в страната е осигурявала 55 гигавата от консумираните 63 гигавата – около 87% от общата консумация. Плюс останалите електрически централи в страната, произвежданата енергия е надвишила консумираната. Това означава, че за кратък период цената на тока е била негативна, тоест на потребителите е било плащано да използват ток.

Германия плаща на потребителите да използват зелена енергия

Подобно нещо се случи в Дания миналата година, когато особено ветровит ден захрани до такава степен ветрогенераторите, че само турбините генерираха 140% от общото потребление на страната, като излишната електрическа енергия беше изнесена за Германия, Норвегия и Швеция.

Германия се стреми да излезе на челно място по възобновяеми източници на електроенергия, като плановете са страната да разчита изцяло на тях през 2050г.

loading...
Категория:
Земя
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *