Още

  iPhone 7: всичко, което трябва да знаете

  След повече от година спекулации, новите телефони на Apple най-после са тук. iPhone 7 и iPhone 7 Plus са отражение от стъкло и алуминий на всичко досега.  Но малкото промени, които са въвели Apple, вероятно ще се окажат достатъчни, за да се превърнат и новите им модели в хит на пазара.

  За първи път новият iPhone се придържа към познатия дизайн трета година поред. Но въпреки непроменената външност, Apple са рискували с някои подобрения и са премахнали ключови екстри, които винаги са били част от iPhone. Да, този път го има и в чисто черно!

  iPhone 7: всичко, което трябва да знаете

  Дизайн

  По отношение на дизайна фокусът пада върху блестящия панел и променения дизайн на камерата. Напълно обновен е й хоум бутона, който беше единственото копче за навигация в iPhone от 2007г досега. Благодарение на нови технологии, бутонът вече е чувствителен и към силата на натиск.

  Новият iPhone разполага и с отдавна желано качество – водоустойчив е. Apple казват, че са преработили панела, за да може телефонът да устоява на повечето изтървания във вода. Много хора, които изтърват телефоните си в тоалетната ще се зарадват на това.

  iPhone 7: всичко, което трябва да знаете

  Камера

  Apple са се фокусирали основно върху римейка на двете камерни системи на iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Всеки от моделите разполага с оптична стабилизация на изображението и f/1.8 лещи за много по-добри снимки на тъмно. От компанията също са работили и върху светкавицата, която е по-ярка и спомага за улавянето на по-истински тонове при снимане.

  С iOS 10 най-после ще може да снимате в RAW формат, а предната камера е със 7-мегапикселов сензор, който е подобрение спрямо 5-те мегапиксела на iPhone 6.

  iPhone 7: всичко, което трябва да знаете

  По отношение на двете задни камери, оказва се, че едната е с обикновена леща, а другата с телеоптична. Новата система позволява чрез нов бутон в приложението за снимане да приближите двукратно само с едно докосване. Отвъд двукратния зуум вече разчитате на софтуерно приближение. Поради новата леща обаче зуумнатите снимки са много по-ясни отпреди.

  Двете камери използват специален алгоритъм, който създава карта на дълбочината. След като влезете в специалния нов потретен режим на приложението за снимане, веднага ще видите този ефект. И iPhone 7 снима видео в 4К резолюция и 30 кадъра в секунда.

  Спецификации

  Както се очакваше, Apple се придържа към LCD Retina дисплея, макар сега да е доста по-ярък.

  По-важното обаче е звукът. От компанията наблегнаха на подобрените стерео говорители, след което представиха слушалките EarPods и се сбогуваха с аудио жака.

  Apple наблегнаха, че има повече от 900 милиона устройства с Lightning жакове. За щастие обаче iPhone 7 все пак ще се предлага с адаптор за аудио жак. Причината за тази промяна официално е недостатъчното място в тънкия телефон.

  iPhone 7: всичко, което трябва да знаете

  Apple твърдят, че бъдещето на аудиото е безжично. По тази причина новите AirPods слушалки ще работят до 5 часа с едно зареждане.

  И накрая, от американската компания представиха новия чип A10 Fusion. Това е 64-битов четириядрен процесор. Две от ядрата са по-специални и могат да работят с 40% по-бързо от чипа на iPhone 6s и два пъти по-бързо от чипа на iPhone 6. Ако продължим със сравненията, можем да кажем, че са и 120 пъти по-бързи от оригиналния iPhone. Другите ядра са високоефективни и на тях разчитат по-леките приложения, за да се пести батерия.

  Новият графичен чип също е 50% по-бърз от този на iPhone 6s. Според Apple, можете да използвате LTE интернет 12-13 часа, което е с 2 часа повече, отколкото при предходната серия.

  Официално iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще излязат на същата цена като iPhone 6, съответно $650 и $770. Apple са удвоили и мястото за съхранение, като сега най-малкият модел е с 32GB налично пространство, а най-големия – с 256GB.

  Предварителните поръчки стартираха вчера, а първите щастливци ще се сдобият с новите си телефони на 16  септември.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link