ян. 19, 2016
31377 Views

Истинските места, вдъхновили Disney

Автор:

Красивите светове от любимите ни анимации са дело на въображението, но дори и те са вдъхновени от истински места. Снимките на тези забележителности и техните Disney версии ще ви накарат да повярвате в магията.

Спящата красавица – Замъка Нойшванщайн, Бавария

Спящата красавица – Замъка Нойшванщайн, Бавария Спящата красавица – Замъка Нойшванщайн, Бавария

Кралският замък в „Спящата красавица“ е вдъхновен от Нойшванщайн в Бавария. Замъкът е построен от Лудвиг II през 1892г в чест на любимия му композитор, Вагнер.

Красавицата и звярът – Елзас, Франция

disney-locations-real-life-inspirations-161

disney-locations-real-life-inspirations-171

Малкият селски площад в „Красавицата и звярът“ е вдъхновен от Елзас, живописен регион в северозапада Франция, който през по-голямата част от историята на Европа е бил политически германски. В резултат на това се е получила смесица между две култури, която си личи в красивата архитектура.

Рапунцел и разбойникът – Мон Сен Мишел, Нормандия

Рапунцел и разбойникът – Мон Сен Мишел, Нормандия Рапунцел и разбойникът – Мон Сен Мишел, Нормандия

Кралство Корона в „Рапунцел и разбойникът“ много прилича на Мон Сен Мишел във Франция. Уникалното островно абатство периодично е откъсвано от света от приливните вълни. Това го е направило идеална защитна крепост. Днес красотата на острова го е превърнала в популярна туристическа дестинация.

В небето – Водопада Анхел, Венецуела

В небето – Водопада Анхел, Венецуела В небето – Водопада Анхел, Венецуела

Райският водопад от „В небето“ е вдъхновен от водопад Анхел във Венецуела. С пад 979м, той е най-високият в света. Излива се от планината Ауянтепуи, която е най-известното тепуи в страната.

Аладин – Тадж Махал, Индия

Аладин – Тадж Махал, Индия Аладин – Тадж Махал, Индия

Султанският дворец в „Аладин“ е вдъхновен от Тадж Махал. Считан от мнозина за дворец, Тадж Махал всъщност е мавзолей, който император Шах Джахан е започнал да строи през 1632г за любимата си съпруга Мумтаз Махал. Легендарната гробница е покрита с бял мрамор и обградена от пищни градини.

Мулан – Забранения град, Пекин

Мулан – Забранения град, Пекин Мулан – Забранения град, Пекин

Домът на императора в „Мулан“ е вдъхновен от Забранения град в Китай. Макар днес да е отворен за туристи, някога той е бил дом за императорите от династии Мин и Цин. Огромният дворец е наричан „забранен“, защото никой не е можел да влиза и излиза без разрешението на императора.

Парижката Света Богородица – Катедралата Нотърдам дьо Пари, Париж

Парижката Света Богородица – Катедралата Нотърдам дьо Пари, Париж disney-locations-real-life-inspirations-281

Катедралата от „Парижката Света Богородица“ е истинска и наистина се намира в Париж. Тя е един от най-известните примери за готическа архитектура в света. За построяването й са били нужни 200 години.

Разбивачът Ралф – Централна гара, Ню Йорк Сити

Разбивачът Ралф – Централна гара, Ню Йорк Сити Разбивачът Ралф – Централна гара, Ню Йорк Сити

Централната гара от анимацията е вдъхновена от истинската такава в Ню Йорк. Терминалът е бил съборен и изграден наново в сегашния си вид през 1913г. Използва се и до днес.

Замръзналото кралство – Църква Св. Олаф, Норвегия

Замръзналото кралство – Църква Св. Олаф, Норвегия Замръзналото кралство – Църква Св. Олаф, Норвегия

Църквата от „Замръзналото кралство“ много прилича на църква Св. Олаф в Балестранд. Известна е също като Английската църква, защото строежът й е започнат от Маргарет Грийн, англичанка от близките планини.

Храбро сърце – Замъка Елън Донан, Шотландия

Храбро сърце – Замъка Елън Донан, Шотландия Храбро сърце – Замъка Елън Донан, Шотландия

Кралският дворец в „Храбро сърце“ е вдъхновен от истинския замък Елън Донан в Шотландия. Макар сегашният замък да е реконструкция, завършена през 1932г, островът има древна история. Казва се, че там е имало манастир през 6-и или 7-и век, а по-късно е издигнат замък за клана Макензи.

Атлантида: Изгубената империя – Ангкор Ват, Камбоджа

Атлантида: Изгубената империя – Ангкор Ват, Камбоджа Атлантида: Изгубената империя – Ангкор Ват, Камбоджа

Легендарният град от „Атлантида: Изгубената империя“ е версия на Ангкор Ват. Храмовият комплекс води началото си от индуистки храм, който по-късно се превръща в будистки. Това е най-големият религиозен паметник в света.

Снежанка – Замъка Сеговия, Испания

Снежанка – Замъка Сеговия, Испания Снежанка – Замъка Сеговия, Испания

Замъкът на кралицата в „Снежанка“ е вдъхновен от истинския  Алкасар де Сеговия. Векове наред е бил използван от различни испански монарси, докато през 1862г не е сериозно засегнат от пожар. Намира се на хълм, където се събират две реки.

loading...
Категория:
Земя
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *