Още

  Истинските места, вдъхновили Disney

  Красивите светове от любимите ни анимации са дело на въображението, но дори и те са вдъхновени от истински места. Снимките на тези забележителности и техните Disney версии ще ви накарат да повярвате в магията.

  Спящата красавица – Замъка Нойшванщайн, Бавария

  Спящата красавица – Замъка Нойшванщайн, Бавария Спящата красавица – Замъка Нойшванщайн, Бавария

  Кралският замък в „Спящата красавица“ е вдъхновен от Нойшванщайн в Бавария. Замъкът е построен от Лудвиг II през 1892г в чест на любимия му композитор, Вагнер.

  Красавицата и звярът – Елзас, Франция

  disney-locations-real-life-inspirations-161 disney-locations-real-life-inspirations-171

  Малкият селски площад в „Красавицата и звярът“ е вдъхновен от Елзас, живописен регион в северозапада Франция, който през по-голямата част от историята на Европа е бил политически германски. В резултат на това се е получила смесица между две култури, която си личи в красивата архитектура.

  Рапунцел и разбойникът – Мон Сен Мишел, Нормандия

  Рапунцел и разбойникът – Мон Сен Мишел, Нормандия Рапунцел и разбойникът – Мон Сен Мишел, Нормандия

  Кралство Корона в „Рапунцел и разбойникът“ много прилича на Мон Сен Мишел във Франция. Уникалното островно абатство периодично е откъсвано от света от приливните вълни. Това го е направило идеална защитна крепост. Днес красотата на острова го е превърнала в популярна туристическа дестинация.

  В небето – Водопада Анхел, Венецуела

  В небето – Водопада Анхел, Венецуела В небето – Водопада Анхел, Венецуела

  Райският водопад от „В небето“ е вдъхновен от водопад Анхел във Венецуела. С пад 979м, той е най-високият в света. Излива се от планината Ауянтепуи, която е най-известното тепуи в страната.

  Аладин – Тадж Махал, Индия

  Аладин – Тадж Махал, Индия Аладин – Тадж Махал, Индия

  Султанският дворец в „Аладин“ е вдъхновен от Тадж Махал. Считан от мнозина за дворец, Тадж Махал всъщност е мавзолей, който император Шах Джахан е започнал да строи през 1632г за любимата си съпруга Мумтаз Махал. Легендарната гробница е покрита с бял мрамор и обградена от пищни градини.

  Мулан – Забранения град, Пекин

  Мулан – Забранения град, Пекин Мулан – Забранения град, Пекин

  Домът на императора в „Мулан“ е вдъхновен от Забранения град в Китай. Макар днес да е отворен за туристи, някога той е бил дом за императорите от династии Мин и Цин. Огромният дворец е наричан „забранен“, защото никой не е можел да влиза и излиза без разрешението на императора.

  Парижката Света Богородица – Катедралата Нотърдам дьо Пари, Париж

  Парижката Света Богородица – Катедралата Нотърдам дьо Пари, Париж disney-locations-real-life-inspirations-281

  Катедралата от „Парижката Света Богородица“ е истинска и наистина се намира в Париж. Тя е един от най-известните примери за готическа архитектура в света. За построяването й са били нужни 200 години.

  Разбивачът Ралф – Централна гара, Ню Йорк Сити

  Разбивачът Ралф – Централна гара, Ню Йорк Сити Разбивачът Ралф – Централна гара, Ню Йорк Сити

  Централната гара от анимацията е вдъхновена от истинската такава в Ню Йорк. Терминалът е бил съборен и изграден наново в сегашния си вид през 1913г. Използва се и до днес.

  Замръзналото кралство – Църква Св. Олаф, Норвегия

  Замръзналото кралство – Църква Св. Олаф, Норвегия Замръзналото кралство – Църква Св. Олаф, Норвегия

  Църквата от „Замръзналото кралство“ много прилича на църква Св. Олаф в Балестранд. Известна е също като Английската църква, защото строежът й е започнат от Маргарет Грийн, англичанка от близките планини.

  Храбро сърце – Замъка Елън Донан, Шотландия

  Храбро сърце – Замъка Елън Донан, Шотландия Храбро сърце – Замъка Елън Донан, Шотландия

  Кралският дворец в „Храбро сърце“ е вдъхновен от истинския замък Елън Донан в Шотландия. Макар сегашният замък да е реконструкция, завършена през 1932г, островът има древна история. Казва се, че там е имало манастир през 6-и или 7-и век, а по-късно е издигнат замък за клана Макензи.

  Атлантида: Изгубената империя – Ангкор Ват, Камбоджа

  Атлантида: Изгубената империя – Ангкор Ват, Камбоджа Атлантида: Изгубената империя – Ангкор Ват, Камбоджа

  Легендарният град от „Атлантида: Изгубената империя“ е версия на Ангкор Ват. Храмовият комплекс води началото си от индуистки храм, който по-късно се превръща в будистки. Това е най-големият религиозен паметник в света.

  Снежанка – Замъка Сеговия, Испания

  Снежанка – Замъка Сеговия, Испания Снежанка – Замъка Сеговия, Испания

  Замъкът на кралицата в „Снежанка“ е вдъхновен от истинския  Алкасар де Сеговия. Векове наред е бил използван от различни испански монарси, докато през 1862г не е сериозно засегнат от пожар. Намира се на хълм, където се събират две реки.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link