Още

  Изумруденото езеро

  Изумруденото езеро се намира в националния парк Йохо, Канада и е най-голямото от 61 езера в парка. Първият европеец, открил езерото е Том Уилсън, който случайно се натъкнал на него през 1882г. Един от конете му избягал и докато го търсел стигнал до езерото. Именно Уилсън дава името Изумруденото езеро, заради удивителният цвят на водата, който се получава от ситни частици кристална ледникова скала. През пролетта брегът на езерото се оцветява в жълти лилии и розови орхидеи. Туристите могат свободно да се разхождат, като навсякъде има упътващи табели.

  Снимка: cblee

  Една от най-интересните атракции са фосилите на едни от най-ранните животни на Земята. Те са били със странна форма и са от времената, когато природата още си е играла с еволюцията. Могат да се посетят и разкопките, където през лятото се откриват фосилите.

  Снимка: mtsn

  Туристите могат да плават по езерото с кану, да яздят коне или да отседнат в хижата, която се намира на брега на езерото.

  Галерия

      

  Още публикации

  Коментари

  1. Искам да видя тази красота с очите си ….. Искам да докосна изумрудените ноди с ръцете си …. Искам да бъда там…. край Изумруденото езеро !!!!!!!!!!!

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link