Още

  Известни личности с неособено щастливо детство

  Получилите световна слава хората, за които става дума в текста, са преживели детство, в което не са били обгрижвани от любящи родители. Животът им обаче, макар и белязан, следва своя ход и те постигат успехи, които ги поставят в класацията на значимите личности в света с безспорен принос в областта, в която са вложили сърцата и таланта си.

  Актриса, певица, модел и секс символ на 50-те години – Норма Джийн Бейкър или незабравимата Мерилин Монро, е родена през 1926 г. в Лос Анджелис.

  Майка й е монтажистка в едно от холивудските студия, а баща й не е известен. За съжаление, майката на момичето имала финансови проблеми и била с неособено здрава психика и затова по-голямата част от детството си Мерилин прекарва в приюти и приемни семейства. Когато на 11-годишна възраст майката все пак въвела момичето в новото си семейство, Норма Джийн станала обект на сексуален тормоз от доведения й баща и избягала при една своя леля. Но и там тя не намерила спокойствие и уют. На 16 години напуснала училище и се омъжила. По време на Втората световна война работила в завод за самолети, а след това започнала бляскавата й кариера на модел и актриса.

  Родителите на актьора Джак Никълсън, роден в Ню Йорк през 1937 г., са певицата Юни Никълсън и музикантът Дон Роуз.

  Момчето било отглеждано и възпитавано от неговите баба и дядо и останало с впечатление, че те са неговите родители. Едва през 1974г. станало ясно, че неговата по-голяма сестра всъщност е родната му майка. Като цяло, Джак Никълсън имал щастливо детство и неговото ученическо увлечение свързано с театъра и киното се превърнало в много успешна професия.

  Габриел Боньор Шанел (Коко Шанел) е родена във Франция през 1883г. и е второто дете на родители, които не са сключили брак.

  Майка й умира по време на раждането, а когато Коко Шанел била на 11 години, баща й я изоставил и тя повече никога не го видяла. Роднините, при които живяла известно време, я настанили в приют за сираци към един манастир и именно там ненавистта й към униформата дала тласък на мечтата й да облича жените с красиви дрехи. След като се премества в Париж, пее в кабаре, където получава прякора си, а след това работи в магазин за дрехи, докато не успява да открие собствен магазин за шапки и в последствие – прочута модна къща.

  Един от най-успешните и богати хора в света – Стив Джобс, бил нежелано дете.

  Неговата неомъжена майка го родила и веднага го дала за осиновяване. Тя искала осиновителите непременно да имат висше образование, но двойката, която пожелала да вземе бебето – счетоводителката Клара и механикът Пол Джобс – нямали университетски дипломи. Майката все пак се съгласила да им даде детето си, след като те подписали документ, с който се задължавали да плащат за обучението на момчето в колеж. Стив Джобс бил очарован от техниката и електрониката и независимо, че напуска колежа, неговото хоби – компютрите, се оказало съдбовно за бъдещето му.

  Строго погледнато, Джон Ленън не е кръгъл сирак – той бил възпитаван от сестрата на майка му, а и самата Джулия – неговата родна майка, понякога също го посещавала.

  Именно тя му подарява първата китара, и го научава да свири на банджо и на акордеон. Джулия Ленън умира, когато синът й е само на 18 години. Макар и постигнал световна слава като музикант, Джон Ленън така и не успял да преодолее травмата от детството си – да трябва да застава на нечия страна – тази на майка си или тази на леля си. Колкото до баща му – той не се интересувал от него дълги години.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови