Още

  Как наказват изнасилвачите в различните страни

  Индия – доживотен затвор или смъртно наказание

  След въвеждането на новия закон против изнасилванията в Индия (през април 2013), виновните получават наказание – доживотно лишаване от свобода (което всъщност е 14 години в Индия) или смъртна присъда – в най-редките случаи.

  Франция – 15 години до доживотна присъда

  Извършителят може да получи 15-годишна присъда за изнасилване, която може да бъде увеличена на 30 години или доживотна присъда – в зависимост от степента на нараняванията, които е причинил на жертвата си, както и жестокостта, с която е извършено престъплението.

  Китай – смъртна присъда или кастрация

  Наказанието на изнасилване в Китай е смърт – и в много случаи се извършва изключително бързо (не се налага обвиняемият да чака с години, както в Америка например). С кастрация се наказва в по-редки случаи.

  Саудитска Арабия – обезглавяване (няколко дни след като престъпникът е заловен)

  Наказанието за изнасилване в Саудитска Арабия е публично обезглавяване, след като извършителят е предварително упоен с успокоително. Интересното е, че в Саудитска Арабия трафикът на наркотици се наказва по абсолютно същия начин.

  Афганистан – извършителят бива прострелян в главата или обесен

  В зависимост от присъдата, която извършителят ще получи от съдията, той е или прострелян в главата или обесен в рамките на 4 дни след залавянето му.

  Египет – обесване

  Някои смятат, че обесването е остарял метод, но според египетските закони наказанието за изнасилване е точно такова.

  Иран – обесване

  В повечето случаи изнасилвачите в Иран биват осъдени на смърт чрез обесване, но в някои случаи (по-рядко) те биват убивани с камъни.

  Израел – 16 години лишаване от свобода до доживотна присъда

  Изнасилвачите се наказват с 16 години лишаване от свобода в Израел. Там обаче дефиницията за „изнасилване“ е по-необикновена и не включва само сексуално насилие.

  САЩ – доживотна присъда

  Обикновено присъдата за изнасилване зависи от това дали процесът ще е под държавно или федерално законодателство. Наказанието може да варира от няколко години до доживотна присъда.

  Русия – между 3 и 20 години лишаване от свобода

  Най-често присъдата за изнасилване е между 3 и 6 години лишаване от свобода. Тя зависи от цялостната ситуация и жестокостта на извършителя и може да достигне до 20-годишна присъда (в най-редките случаи).

  Норвегия – между 4 и 15 години лишаване от свобода

  Всеки вид сексуално посегателство, извършено без съгласието на жертвата, попада в категорията „изнасилване“ в Норвегия, а извършителят може да получи присъда от 4 до 15 години лишаване от свобода.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link