Неправителствената организация Световен фонд за дивата природа (WWF) публикува доклад, според който популацията на снежния леопард е намаляла с 20% за последните 16 години и днес са останали около 4000 индивида.
Познат още като барс, снежният леопард обитава високите планини в Централна Азия – хабитат, който бива унищожаван от климатичните промени и глобалното затопляне.
Тази новина не е лоша само за снежните леопарди, но и за хората. Около 330 милиона души разчитат на водата от планините, дом на тези котки. Това означава, че щом хабитатът им е засегнат, заплахата надвисва и над всички тези хора.
Продължете да четете
Влезте или се регистрирайте безплатно, за да отключите цялата статия.
Вход Регистрация
