Още

    Краят на снежния леопард – ще спасим ли поредния изчезващ вид?

    Неправителствената организация Световен фонд за дивата природа (WWF) публикува доклад, според който популацията на снежния леопард е намаляла с 20% за последните 16 години и днес са останали около 4000 индивида.

    Познат още като барс, снежният леопард обитава високите планини в Централна Азия – хабитат, който бива унищожаван от климатичните промени и глобалното затопляне.

    Тази новина не е лоша само за снежните леопарди, но и за хората. Около 330 милиона души разчитат на водата от планините, дом на тези котки. Това означава, че щом хабитатът им е засегнат, заплахата надвисва и над всички тези хора.

    Продължете да четете

    Влезте или се регистрирайте безплатно, за да отключите цялата статия.

    Вход Регистрация

    Още публикации

    Коментари

    ВАШИЯТ КОМЕНТАР

    Моля, въведете коментар!
    Моля, въведете името си тук

    Най-нови