Още

  Лесни пари

  Всеки нормален човек поне веднъж в живота си е мечтал да има много пари, просто решавате и печелите милион от лотарията. А после какво? Разбира се, харчите!!! Но практиката сочи, че не винаги лесните пари носят радост и удовлетворение. Предлагаме ви да се запознаете с най-известните победители, и за съжаление, най-съсипаните животи.

  Вивиан Никълсън е най-известната победителка в лотарията, спечелила 3 милиона долара през 1961 година.

  На въпроса на журналистите: „Какво ще правите с печалбата?“, Тя отговорила, че ще „харчи, харчи, харчи!“. Речено – сторено и тя започнала да харчи, харчи, харчи парите си по всякакъв възможен начин: купувала дрехи, бижута, коли и най-сетне успяла да похарчи 3-те милиона само за 5 години.

  По време на това „състезание за покупки“ тя успяла да овдовее, да се омъжи пет пъти, да преживее инсулт, да стане алкохолик, да се възстанови от алкохолната зависимост, да се опита да се самоубие два пъти и да прекара известно време в лудницата. Сега тя е пенсионерка без семейство и работа, която живее със скромната си пенсия от 300 долара.

  Кели Роджърс

  Това момиче било най-щастливата тийнейджърка на планетата. Тя спечелила от лотарията 1,9 милиона евро, когато била едва на 16 години. По това време тази сума се равнявала на почти 3 милиона долара. И така, мислите си, че тя е инвестирала в недвижими имоти, попътувала и станала бизнес дама? Не, тя профукала почти всичко за покупки, за дома, партита и пластична хирургия за увеличаване на бюста. Сега тя е на 22, зад гърба си Роджърс има 2 опита за самоубийство и две деца. Какво прави сега? Работи като прислужница.

  Андрю Джаксън

  Този гениален човек успял да похарчи 144 милиона долара за 4 години и целия си живот в допълнение. През декември 2002 г. той спечелил 315 милиона от лотарията. Тогава той бил успешен бизнесмен, който получавал добри пари за строителството на недвижими имоти. След като получил парите, Андрю дал 10% на различни християнски фондации, създал благотворителен фонд от свое име с регистриран капитал от 14 милиона долара. След това започнали неприятностите. Два пъти е арестуван за шофиране в нетрезво състояние. Освен това многократно му били крадени пари (общата сума е около 3 милиона долара). Съпругата му го напуснала. През 2003 г. гаджето на внучката му било намерено мъртво в къщата му. Причината за смъртта е предозиране. След това, няколко месеца по-късно, внучката му също починала от свръхдоза. През 2008 г. дъщеря му починала по неясна причина. Самият Джаксън заявява: „Бих искал никога да не бях купувал този лотарен билет“.

  Майкъл Карол

  По-глупаво от този човек просто е невъзможно да управлявате своите 15 милиона, спечелени от лотария (15 милиона долара). Безработният 26-годишен британец отишъл в супермаркета, за да си купи бутилка бира, но „за съжаление“ не му стигнали парите и затова купил два лотарийни билета. Под един от тях проблясва надпис „Джакпот“, който по това време възлиза на 15 милиона долара. Отначало той започнал да раздава скъпи подаръци на семейството и приятелите. След това започнал да харчи пари за партита, кокаин, коли и проститутки. Година по-късно той започнал да харчи по 2 хиляди долара на ден за кокаин, провеждайки различни партита в новия си дом. След като Майкъл напуснал жена си, към зависимостите му била добавена платената любов, за осем години той похарчил за проститутки общо около $ 200 000. Освен това загубил 1 милион долара на състезателната писта и 2 милиона като заложил на любимия си футболен отбор Глазгоу Роджърс. Той похарчил последните си $ 600 000 през 2008 г. и за да изплати дълговете си, продал луксозния си парк от превозни средства и цялото недвижимо имущество. Днес Майкъл Карол работи като чистач и печели по 5 долара на час. Според него сега животът му е много по-лесен и прост, отколкото когато бил милионер.

  Уилям Пост живее от социални помощи, въпреки че е спечелил над 16 милиона долара от лотарията.

  Поредицата от злополуки започнала с делото на съпругата му за получаване на дял от печалбата. Към това се прибавила и кавга с братята, принуждавайки ги да инвестират в автомобилния и ресторантьорския бизнес. Всичко това довело Пост до фалит.

  Автор: Десислава Михалева

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови