Още

  Луксозните играчки на богатите

  170-метрова лазерна яхта

  Руснаците са известни с големите неща – предимно питиета, бомби и Иван Драго. Но един руснак е известен и с големите си супер модерни лодки. Роман Абрамович притежава „Затъмнение“, най-голямата частна яхта в света, на която би завидял и Джеймс Бонд.

  Яхтата е дълга почти колкото две футболни игрища и има немска противоракетна система. В списъка с екстрите влизат и радар, бронирани прозорци и лазери против камери.

  Лазерите са иновация в света на лукса. Системата работи като автоматично засича електронните сензори в близките камери и насочва към тях лазерен лъч, който ги заслепява. И ако все пак някой папарак успее да се промъкне на борда, Абрамович си има мини подводница, с която може да се спусне на 50 метра под водата.

  Разбира се цялото това удоволствие е доста скъпо – 1,2 милиарда долара.

  Луксозни танкове

  Много компании тунинговат джипове и ги превръщат в бронирани крепости, но ако търсите нещо по-защитено и трансформърско, за вас има и друг вариант. Създадената по поръчка Armor Horse Vault XXL е бронирана лимузина и в нея има кожени дивани, плоски екрани и бар. На външен вид обаче повече прилича на танк.

  Armor Horse може да побере 25 човека и има два изхода, които са подсилени. Тя може да ви предпази от куршумите, но представете си, че ви нападнат с ракети…

  Dartz Kombat T98 SUV има стоманени врати и прозорци с дебелина 8см, което го прави практически непробиваем. На всичкото отгоре ще се стори доста евтин на милионерите – струва само 200 000 долара.

  Лодката, която Батман искаше да има

  Ако искате да правите партита, докато обикаляте света, яхтата на Абрамович е най-добрия избор, но ако ви се наложи да бягате с бясна скорост от таен агент, който ви гони с водни ски, по-подходящият избор би бил MY Ady Gil. Това е просто казано най-яката скоростна лодка, правена някога.

  Може напълно да се потапя под водата, развива скорост от 90км/ч, благодарение на два мотора по 540 конски сили и има достатъчно голям резервоар, че да измине 5500км. с едно зареждане.

  Последните собственици на лодката са били от Обществото за запазване на морския живот – момчета, които се борят с японските китоловци. Говорим в минало време, защото за жалост лодката потъва през Януари 2010г. след сблъсък с японски кораб и то докато японците снимали реалити шоу.

  Добрата новина е, че донор е предложил 1 милион долара за нова лодка и ще са нужни само още 1,5 милиона.

  Дирижабъла Куршум 580

  Куршум 580 е 23-етажен дирижабъл и може би си мислите, че подобно нещо може много лесно да се свали във въздуха, но явно не знаете детайлите.

  Дирижабълът е създаден от нов вид кевлар, който е 10 пъти по-здрав от стоманата. Дизайнерът на кораба твърди, че може да се използва във войни, за противоракетни предупреждения, разполагане на оръжия и може да носи 1 тон оборудване със скорост от 150км/ч. Това е повече от достатъчно, за да изплашиш враговете си и вероятно да превземеш малка страна.

  Основната цел на Куршум 580 е държавна сигурност и помощ при бедствия, но се дава под наем на всеки, който има достатъчно пари – 300 000 долара на месец.

  Луксозни подводници

  Представете си да живеете насред океана. Не говорим за плаваща къща – това би било глупаво. Говорим за огромен подводен дворец, който може да прекоси Атлантическия океан – Феникс 1000.

  Това е подводница, но е по-голяма от останалите – дълга е 65 метра и има обща живуща площ от 1500кв.м. Това е два пъти размера на една голяма къща.

  Феникс има четири палуби и може да се спуска на 600 метра дълбочина с кислород, достатъчен за 40 дни. И ако случайно ви доскучае на борда, можете да се повозите на по-малката подводничка, която де факто е горе-долу колкото една нормална подводница.

  Единственият недостатък на Феникс 1000 е, че ако има продадена такава, то не позволяват на никой да я снима. Това може би е така, защото купувачите ценят дискретността си, или защото още никой не се е бръкнал за цената от 78 милиона долара.

  Източник: Cracked.com

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link