Още

  Момчето в кутията

  „Непознатото момче на Америка“ и „Момчето в кутията“ са две от названията на това убийство, което остава неразкрито от деня, в който тялото на момчето е открито – 25.02.1957 година.

  На този съдбоносен ден, колежанинът Фредерик Беносис съобщава на полицията за голо тяло на момче на възраст между 4 и 6 години, увито в одеяло и поставено в кутия. Фредерик обаче не бил първият, който открива мъртвото момче. Два дни преди това, млад мъж забелязва тялото, докато проверява капаните, които поставил за ловене на ондатри. Знаейки, че ловът на ондатри е забранен, той решил да не съобщава на полицията за тялото. Фредерик Беносис изчаква един ден, преди да съобщи за трупа, защото се намирал в района, тъй като преследвал младо момиче от колежа, което харесвал и се притеснявал, че полицаите ще искат да узнаят какво е правил на мястото.

  Местните медии веднага се фокусират върху разгласяването на случая, а снимки на момчето са поставени навсякъде в града и извън него. Самоличността на момчето обаче така и не е установена. Детето било със сини очи, светла кожа и кафява, грубо подстригана коса. То имало множество синини, а експертите предположили, че поради ниските температури, то най-вероятно е стояло в кутията между 2 дни до 3 седмици.

  Полицията била обнадеждена, тъй като вярвали, че все някой ще обяви за изчезнало дете или някой ще познае детето от фотографиите. Но това никога не се случва и полицаите попадат в задънена улица.

  Уликите били следните:

  Косата на момчето била грубо подстригана, а част от падналите косми били по цялото му тяло, което показвало, че е била отрязана малко преди или веднага след смъртта.

  Кожата на ръцете и краката му била набръчкана, което показвало, че трупът е бил във вода преди или след смъртта.

  Детето страдало от някакво заболяване на очите.

  Не било яло 2-3 часа преди смъртта си и изглеждало недохранено.

  Причина за смъртта били няколко удара по главата.

  Детето е погребано във Филаделфия, а през 1998 тялото му ексхумирано, за да бъдат направени ДНК анализи. Направени са опити то да бъде свързано с някой, но те са напълно безуспешни и през ноември същата година е погребано отново.

  Вероятността това отдавна извършено престъпление да бъде разкрито е изключително минимална. Следователите, които са работили по случая са или твърде стари или вече не са живи, за да продължат разследването. Извършителят вероятно също е мъртъв и никога няма да получи наказание за стореното. Експертите смятат, че ако случаят е станал преди 10 или 20 години, престъплението най-вероятно е щяло да бъде разкрито.

  Теории:

  • Фредерик Беносис, който открива тялото на момчето, докато преследвал някакво момиче, е бил основният заподозрян, но по-късно е разпитан и се подлага на тест с детектор на лъжата. След това подозренията към него отпадат.
  • На 2 километра от мястото, на което е открит трупа на детето, имало дом за отглеждане на малки деца, който полицаите искали да проверят. В него по онова време имало 8 деца. Някои все още смятат, че Артър Николети, който ръководел дома, е замесен по някакъв начин. Той отказва да се подложи на тест с детектор на лъжата.
  • Най-важната улика изниква през май 2002 година, когато бизнесдама, известна с прякора „Ем“, от Синсинати, Охайо, твърди, че майка ѝ е купила момчето от родителите му през 1954 година. Те нарекли момчето Джонатан. Детето било малтретирано и често било оставяно само в мазето. Било инвалид и не можело да говори. Г-жа „Ем“ твърди, че нейната майка е убила детето през февруари 1957 година в пристъп на гняв. Полицаите смятат, че най-накрая са стигнали до следа, която ще им помогне да разрешат случая. След шестмесечно разследване обаче, те установяват, че „Ем“ има психични проблеми и нито една част от информацията, която им е дала, не може да бъде вярна.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link