Още

  Най-безумните и зловещи празници

  В много страни по празниците се вземат толкова много предпазни мерки, че човек даже не може да си купи истински фойерверки. Там най-доброто, което може да се види е някое маце да си вдигне блузата, но в някои части на света хората все още знаят как да се забавляват.

  Разбира се не всички оцеляват след фестивалите, които ще ви покажем, но това пък прави изживяването още по-голямо за онези, които се отърват невредими.

  1. Експлозивният чук

  Най-безумните и зловещи празници

  Глупавите постъпки, за да впечатлим приятелите си е традиция, която е започната още от пещерните човеци, когато един е открил огъня, а друг е решил да покаже колко близо до пламъците може да си държи топките. Беше просто въпрос на време някой да измисли празник, в който са включени чук и експлозиви.

  Тази абсурдно опасна традиция се провежда всеки Февруари в Сан Хуан де ла Вега в Мексико, като празник в чест на светецът покровител на града. На нас малко ни се губи логиката между светеца и чука с експлозиви, но пък на кого му пука – моментът, когато чукът се среща със земята сигурно те кара да се чувстваш като истинския Тор.

  2. Фестивалът Манаса Деви – да те ухапе отровна змия

  2. Фестивалът Манаса Деви – да те ухапе отровна змия

  Според легендата индиецът Лахиндер бил ухапан от змия, след което умрял. Неговата съпруга обаче се молила на богинята Манаса Деви, която го върнала към живота. Така днес поклонниците на богинята имат празник в нейна чест, при който хората се къпят в билки и след това оставят отровни кобри да ги хапят.

  Сигурно ще се запитате как така тази традиция не включва масова смърт сред честващите? Тайната се крие в билките, с които се къпят и които ядат хората преди това. Убеждават ни, че именно те неутрализират ефекта на отровата, но просто няма как да отречем факта, че смъртоносни кобри впиват зъбите си в телата на тези откачени хора.

  3. Огненият фестивал

  3. Огненият фестивал

  Всяка година през април в един индийски храм се провежда 8-дневен фестивал, като през втората нощ се случва нещо доста интересно. По време на събитието хиляди зрители се събират по улиците на Мангалор, за да гледат как голи до кръста мъже преминават и палят стотици палмови листа. Най-интересното обаче предстои.

  Мъжете се разделят на два отбора и в продължение на 15 минути превръщат улицата в ад на земята, започвайки да хвърлят към противника огнените факли.

  4. Танци с ножици и украсяване на тялото с други остри предмети

  4. Танци с ножици и украсяване на тялото с други остри предмети

  Всички са ни предупреждавали като малки да не бягаме с ножиците в ръка и фактът, че все още имаме две здрави очи, говори че сме били достатъчно разумни, за да слушаме. В Перу обаче имат традиция не само да тичат с ножици в ръка, но и да танцуват. А, забравихме да споменем, че също така с тях пронизват различни части от тялото си.

  Разбира се в един момент някой е решил, че танцуването с остри предмети не е достатъчно екстремно и е решил, че ще започне да се боде с различни ръждясали метални обекти, да лежи върху начупени стъкла и да яде живи животни като жаби и змии.

  Тази традиция произлиза още от 16-и век, когато Испания тъкмо била „открила” Перу. Местните никак не харесали новата католическа религия и вярвали, че чрез танците били обладавани от старите богове.

  5. Фестивалът на татуировките

  5. Фестивалът на татуировките

  Всеки март в Наком Пахом, Тайланд хиляди местни и по-приключенски настроени туристи се събират в храма на града, където се молят на Буда и отдават почит на монасите, които пък от своя страна им дават едни много специални татуировки. Какво пък толкова им е специалното, ще попитате. Ами монасите явно не са чували за модерната игла, която използват на Запад и вместо това използват 45-сантиметрова игла с диаметър 4мм.

  Това не е всичко. Участниците във фестивала вярват, че татуировките им дават духовна и физическа защита и, че телата им биват обладани от животните, с които са изрисувани. Те наистина са убедени, че стават по-бързи, по-силни и не усещат болка и буквално изпадат в транс, купонясвайки като диви животни. В един момент всички започват да викат и след това се хвърлят към тълпата като 13-годишна девойка на концерт на Джъстин Бийбър.

  6. Годишното хвърляне на бебета в Индия

  6. Годишното хвърляне на бебета в Индия

  В много части на света се счита за шокиращо да оставиш бебето си в колата, да го оставиш в мола или да го пуснеш от 15-метрова сграда. Какво, никога ли не сте чували за това последното? В Шолапур, Индия, майки от региона правят именно това и то абсолютно нарочно, за да имат децата им късмет.

  По време на този фестивал бебетата се държат за китките и глезените от 15-метрова кула, като след няколко секунди се пускат и падат върху чаршаф, който тълпата държи опънат. Децата пък изглеждат напълно ужасени и объркани от цялото това нещо. Чакай малко, ама разбира се, все пак са деца… Тази традиция продължава вече 500 години и според участниците никога не е имало инцидент (така поне твърдят те).

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link