Още

  Най-откачените водни пързалки по света

  Изкачвате се по най-горната палуба на кораба, а вълните се разбиват на 50 метра под вас. Това е кошмарът на всеки акрофоб, но може да е и най-вълнуващият момент в круиз ваканцията ви.

  За последния век сме изминали дълъг път от Титаник, когато басейнът с подгряване беше невероятен лукс. Сега си имаме AquaDuck – първата водна пързалка на корабите Disney Dream и Disney Fantasy.

  Нужна е много смелост, за да се надвесиш над някои от най-лудите водни пързалки. Някои от тях са традиционни, докато други наподобяват влакче на ужасите и демонстрират всички чудеса на модерните технологии и дизайн. Вижте най-откачените водни пързалки на планетата.

  RideHouse – Пекин

  RideHouse – Пекин

  Когато беше обявено, че националният аква парк на Пекин ще бъде превърнат в тематичен парк, очакванията бяха високи. През 2011г. първият подобен парк отвори врати и представи на посетителите си водни оръдия, огромни мехури, мрежи за изкачване, медузи, кранове, манивели и още много забавни елементи. RideHouse е съставена от 12 пързалки и чакащите реда си периодично биват охлаждани от пълен с вода куб, който се излива над тях.

  Toboggan – Палермо

  Toboggan – Палермо

  11 пързалки с най-красивата гледка на Сицилия, които се спускат по северозападния бряг на острова. В слънчевите летни дни, тюркоазената пързалка, която е отворена за гости на хотел Сита дел Маре, допълва кристално сините води на залива Кастеламаре.

  Дръжте очите си отворени, защото пързалката има три нива и всяко едно предоставя невероятна гледка към околностите. Пълното спускане по Toboggan ще ви преведе през три басейна и накрая ще ви изпрати в Средиземно море.

  King Cobra – Ню Джърси

  King Cobra – Ню Джърси

  Кралската кобра е най-дългата отровна змия на света, така че е логично тази пързалка да е една от най-големите атракции в парка Сикс Флагс. Тя наподобява огромна кобра с оранжево-бяла окраска и двата тунела ускоряват до 50км/ч. Водната пързалка завършва с 8-метрово спускане по наклон от 50 градуса, което създава илюзията, че змията ви поглъща.

  Wild Vortex – Тенеси

  Wild Vortex – Тенеси

  Този воден парк има пързалки на закрито, където огромен стъклен покрив позволява целогодишно веселие. Почитателите на силните усещания обаче ще получат дозата си адреналин отвън – където е 20-метровата пързалка Wild Vortex. Макар спускането по нея да продължава само 7 секунди, не се заблуждавайте – по вертикалния тунел ще изпитате натоварване от 2,5g.

  Behemoth Bowl – Гуангджоу

  Behemoth Bowl – Гуангджоу

  Седнали лице в лице на сал за 4-ма души, по тази 80-метрова пързалка развивате скорост от 10 метра в секунда и попадате в широка 18 метра купа (най-голямата в света). След множество завъртания изскачате през отвора в средата и падате в голям басейн.

  Insano – Бразилия

  Insano – Бразилия

  41-метровата атракция се отличава от останалите, макар да не е най-високата в нашия списък. Хора се редят на опашка, за да изпитат смелостта си с 14-етажното спускане. Само през миналата година през най-големият воден парк в Бразилия са минали 788 000 души, което е 7% ръст спрямо предната. Пързалката Insano е толкова стръмна, че по нея се спускате с над 100км/ч.

  Divertical – Равена

  Divertical – Равена

  Ето я и най-високата водна пързалка в света – 26-милионната Divertical дебютира през Юни. Влакчето разполага с уникална система, която изкачва лодки с 10 места до върха на 60-метровата атракция. Спускането започва с 45-градусов наклон и скорост от 100км/ч, като преминава през стръмни участъци, остри завои и завършва в огромен басейн.

  Wiegand Maelzer Slide Tower –Тирол

  Wiegand Maelzer Slide Tower –Тирол

  Изработената от неръждаема стомана водна атракция е разположена до езеро и освен, че си е цяло произведение на изкуството, има и доста екстремни пързалки. След като изкачите 27-метровата кула, имате избор измежду 5 пързалки, включително 100 метра спускане, което завършва със скок.

  Leap of Faith – Бахамите

  Leap of Faith – Бахамите

  Тази 18-метрова, почти отвесна водна пързалка се спуска по реплика на майски храм. За мнозина обаче адреналинът се покачва след самото спускане, когато преминават през прозрачен тунел в пълна с акули лагуна. През 2008г. една от акулите успява да прескочи до пързалката и макар никой от гостите да не е ранен, акулата умира малко след това, защото не понася хлорираната вода.

  Cliffhanger – Тексас

  Cliffhanger – Тексас

  Тази атракция отвори врати през 2007г. и е най-високата и най-стръмната пързалка сред 4-те водни парка Schlitterbahn. Тя представлява 25-метрово вертикално спускане, при което развивате над 55км/ч.

  Mammoth – Индиана

  Mammoth – Индиана

  Паркът Holiday World изгрява на картата през 2011г. и разполага с модерно влакче за 5,5 милиона долара, което действа по най-новите технологии. Сега отвори врати и водната пързалка Mammoth – висока повече от 7 етажа и разпростираща се на повече от 3 акра – най-дългата водна пързалка в света.

  AquaDuck – корабът на Дисни

  AquaDuck – корабите на Дисни

  Първата водна пързалка на борда на круиз. 233-метровата пързалка преминава през целия кораб Disney Dream. На най-горната палуба се качвате на надуваем сал за двама души, който след това се изстрелва с помощта на силна водна струя.

  Mount Gushmore’s Summit Plummet – Дисни Уърлд

  Mount Gushmore's Summit Plummet – Дисни Уърлд

  Първото нещо, което виждате когато влезете в Ледения плаж в Дисни Уърлд е 27-метровия връх Гъшмор, където е разположена една от най-бързите водни пързалки в света. Спускащите се по нея падат почти свободно със скорост 100км/ч от височина 36 метра.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link