Още

  Най-отровните растения на планетата

  4. Манчинелово дърво

  Манчинелово дърво

  Това дърво не обича компанията. Ако го докоснете, бялата мъзга, която произвежда, ще предизвика доста силна алергична реакция по кожата ви. Застанете ли под него, за да се скриете от дъжда, кожата ви ще се изприщи.

  Този ефект се дължи на веществото форбол, един от множеството токсини, които се откриват в мъзгата на манчинеловото дърво. Ако опитате от плодовете му, физостигминът в тях може да ви убие и често предизвиква гадене, повръщане, диария и гърчове. В общи линии просто стойте по-далеч от манчиниловот дърво. Едва ли е случайно, че някои го наричат „малката ябълка на смъртта“.

  3. Джимпи-джимпи

  Джимпи-джимпи

  Растящо в горите на Куинсленд в Австралия и Индонезия, жилещото дърво джимпи-джимпи има най-смъртоносното ужилване в света. Ако случайно се докоснете до някоя част от него, малките власинки по него ще инжектират в кожата ви потентен токсин, който ще предизвика парещо усещане, понякога траещо месеци.

  По-тежко опарване може да убие човек и има такива документирани случаи. Най-честите жертви на растението са прасета, коне, кучета и други животни.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link