Още

  Най-популярните сафари животни

  Сафарито в Африка е едно от водещите ваканционни преживявания, което позволява на хората близък контакт с дивите животни. Африка е дом на някои от най-хищните и грациозни създания на Земята. Хората посещават саваната в очакване да видят „големите пет”. За тези от вас, които не са се докоснали до това неповторимо преживяване, ще ви разкажем за екзотичните водачи в листата.

  Черен носорог

  Черен носорог

  Първият представител на петте големи е черният носорог. Гигантско тревопасно животно по настоящем e силно застрашен вид на континента, поради масовото бракониерско избиване заради неговия рог. Съществуват редица правителствени и частни програми за запазването на вида. Невероятно е изживяването този силен и мощен вид да се срещне на сафари.

  Леопард

  Леопард

  Преминаваме към леопарда. Той е доста по-разпространен в природата от носорога, но сравнително трудно може да се види. Активен е по залез и изгрев, тогава обикновено ловува и скрива плячката в клоните на някое дърво. Именно поради това е добре да насочвате погледа си към близките дървета. Леопардът обича и просто да се излежава върху клоните. От високите дървета гъвкавия хищник прави засадите и напада жертвите си. През деня най-често спи скрит в някой шубрак, в клоните на дърво или в нечия животинска дупка. Леопардът напада маймуни, зебри, антилопи, биволи и други. Ако няма възможност за такъв лов, той се храни с дребни животни, плъхове и плодове.

  Африкански бивол

  Африкански бивол

  Африканският бивол е известно със своята сила животно. Обикновено се среща на големи стада. Здрави и мощни, биволите несъмнено внушават респект и са сред най-опасните животни на Африка. Смята се, че броят им надминава един милион, така че имате голям шанс да видите поне няколко по време на пътуването из саваната.

  Африкански слон

  Африкански слон

  Не може едно сафари да премине без най-голямото сухоземно животно, а именно африканският слон. Теглото му надминава 10 тона, местното население го нарича „нежен гигант”. Най-големият слон, който е регистриран до този момент е тежал 12, 234 тона и е убит в Ангола през 1955 година. Африканският слон се храни с растителност и вода, която достига до 50 литра на ден. Хоботът му е дълъг и чрез него нежният гигант се храни и поставя вода в устата си. Обонянието и слухът му са много силно развити за разлика от зрението. Въпреки, че изглежда спокоен, понякога африканският слон може да бъде и по-агресивен.

  Лъв

  Лъв

  Представянето на петорката завършва със символа на Африка – лъвът.

  Това е едно от най-интересните и завладяващи животни, които можете да видите на сафарито. Лъвовете будят възхищение със своята здравина и неоспорима красота. Тези големи котки са отлични ловци, но през деня е по-вероятно да видите прайда да си почива под някоя сянка и да наблюдава играта на малките лъвчета в семейството. И понеже лъвовете са едни от най-интересните диви животни, смятам да ви изкуша с повече информация за тях на страниците на: http://zoovidove.baubau.bg/лъв

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link