Още

  Най-странните и нелепи смъртни случаи

  Всеки рано или късно ще се изправи пред последния си момент. Нещата, които вършим през живота ни са това, с което ще бъдем запомнени след смъртта. Някои хора обаче, остават в историята с начина, по който са умрели.

  10. Есхил

  Известен като най-мъдрият човек в Древна Гърция, Есхил е запомнен с трагедиите, които е написал. Смъртта му обаче може да бъде описана като комедия, вместо като трагедия. Според римски автор, живял няколко века след Есхил, гръцкият трагик е убит от костенурка, паднала от небето.

  Вероятно си мислите, че няма начин това да е вярно, но почакайте за подробностите. Един орел пуснал костенурка от небето върху главата му, която объркал за скала, с която да разбие черупката. Орлите наистина пускат костенурки върху скали, така че тази история може да е самата истина.

  9. Цин Шъхуан

  Името Цин Шъхуан буди респект у китайския народ. Причината е, че той е първият китайски император и един от най-успешните владетели на своето време. Че кой не би искал да бъде император? Цин Шъхуан толкова много харесвал работата си, че искал да остане император завинаги. За негово нещастие, някой му казал, че щял да стане безсмъртен, ако изпие смъртоносна отвара с живак. В известен смисъл тя го е обезсмъртила в историята.

  8. Бела I

  Бела I е човекът, отговорен за изкореняването на езичеството в Унгария, заради което е и почитан в страната. Борбата с езичниците обаче не е единственото, с което е запомнен Бела I. За смъртта му не се учи в унгарските училища, но да кажем, че е интересна, ще бъде малко. Огромният му трон се разпаднал изпод него и му причинил фатални наранявания, от които умира малко по-късно.

  7. Джордж Плантагенет

  Другите случаи в този списък са инциденти, но Джордж Плантагенет е избрал сам съдбата си. След като губи Войната на розите, той е трябвало да бъде екзекутиран по нареждане на брат си, Едуард IV. Като истински пример за братска любов, Едуард му позволил да избере начина, по който да бъде убит. Тогава Джордж демонстрирал изобретателност, с която остава завинаги в историята. Забравете за обезглавяването – Джордж Плантагенет избрал да бъде удавен в бъчва, пълна с любимото му вино, Малвазия.

  6. Ханс Стайнингер

  Ханс Стайнингер бил бургмайстер или иначе казано, кмет на градче в днешна Австрия. Това, което е направил за града, отдавна е забравено, но не и начинът, по който е умрял. Ханс си счупил врата при падане. Това нямаше да е впечатляващо, ако не се е бил спънал в собствената си брада, която била дълга 1.4м.

  5. Танцувалната чума

  Оставаме в Австрия, но се пренасяме в началото на 16-и век. Никой не знае какво е предизвикало танцувалната епидемия през 1518г, но тя е засегнала повече от 400 души. Те танцували, почивайки само за кратки моменти, в продължение на цял месец. Разбира се толкова танци не са полезни за никого и се оказали фатални за около 30 души, които умрели от инфаркт, удар или изтощение.

  4. Клемънт Валандиам

  Клемънт бил адвокат от 19-и век, който страстно защитавал своите клиенти. Веднъж обаче стигнал твърде далеч, макар и без да иска. Докато се опитвал да демонстрира как жертвата можела да се самоубие, вадейки пистолет, той направил същото. Буквално – застрелял се в главата. Вероятно е щял да се зарадва обаче, че журито обявило клиента му за невинен.

  3. Голямото наводнение с меласа

  Повече от 20 души са убити през 1919г при бостънското бедствие с меласа. Случило се е точно каквото предполагате – хората са се удавили в меласа, бушуваща по улиците на Бостън с 50км/ч, след като един резервоар се спуква. Трагедията намира място в местния фолклор и за нея са писани много песни и истории.

  2. Робърт Уилямс

  Форд е първата компания, която въвежда поточна линия. Освен това е и сред пионерите на автомобилостроенето. През 1979г Форд влиза в историята за пореден път. Този път, защото става първата компания, чиито служител е убит от робот. Робърт Уилямс умира от наранявания, нанесени му от роботизираната ръка на еднотонен робот.

  1. В. Карамадж

  Според National Geographic, шансовете да ви убие метеорит са 1 на 1 600 000. Кажете го на В. Камарадж. През 2016г индийският шофьор на автобус е убит от камък, паднал от небето върху автобуса му, а други трима са ранени. Камарадж може би не е единственият случай на човек, убит от метеорит, но засега е единственият документиран.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови