Още

  Най-ужасяващите бебета на очарователни животни

  Ако ги нямаше снимките и клиповете на сладките бебета животни, интернетът вероятно щеше да спре да съществува. Но всичката тази очарователност може би ви дава грешна представа за това как стоят в действителност нещата. Истината, също като природата, е ужасяваща. Ето някои от „другите“ бебета животни, които не виждате във Фейсбук страниците на приятелите си.

  1. Нощна пеперуда на Харис

  1. Нощна пеперуда на Харис

  Известна с трите си петна по всяко крило, нощната пеперуда на Харис е доста стилна и впечатляваща. Вижте само малките й, пухкави крачка, шарените крила… не е точно очарователна, но е близо. А сега, откъде мислите се е взела тя?

  Вече сме писали за животни, които заблуждават хищниците като се дегизират като изпражнения. Не е особено достойно, но такава е играта на оцеляването. И гъсеницата на тази пеперуда прилага същата тактика, но с едно малко различие. Виждате ли тези неща, висящи от нея? Това са откъснатите й глави. Гъсеницата всъщност пази старите обвивки на главата си. Когато се почувства застрашена, тя започва да се тресе и да размахва ужасяващите си дрънкулки.

  2. Слонска акула

  2. Слонска акула

  Повечето акули са перфектни машини за убиване. Но не и слонската. Тя не прилича толкова на перфектен хищник, колкото на резултата от брак между риби с роднинска връзка.

  Всички яйца на акули са доста странни, но тези на слонската приличат на нещо, което не можем да оприличим с нищо приятно. Тези риби се откриват само в Австралия, най-злият континент на света. Като дойде сезона, женските снасят шантавите капсули, които се излюпват след осем месеца в толкова плитка вода, че туристите могат неподозирано да ги газят с крака.

  3. Панда

  3. Панда

  Всеки знае, че пандите са супер сладки и пухкави – като гигантски плюшени играчки са. Дори подсъзнателно да сте наясно, че са доста силни мечки, които биха могли да ви разчленят, има нещо в това очарователно лице, което ви кара да сте сигурни, че няма да го направят. Повечето хора обаче не знаят, че пандите не се раждат такива. Бебетата им не са пухкави, нито черно-бели. Повече приличат на ужасяващи червеи с ръце.

  4. Пеперуда калиго

  4. Пеперуда калиго

  Калиго е малка пеперуда, която обича да си похапва хранителни растителни сокове. И макар да изглежда абсолютно безобидна, същото не може да се каже за бебетата й.

  Ларвите на пеперудата може да не са истински извънземни паразити, но са открити по ръба на вулканичен кратер в Италия, което ги прави доста необикновени.

  5. Жаба

  5. Жаба

  Жабите започват живота си като яйца и след това се превръщат в попови лъжички. Това го знае всеки. Но те не изглеждат точно така, както, когато ги погледнете от високо във водата.

  6. Риба зебра

  6. Риба зебра

  Това е риба зебра, наречена още данио. Тя отвсякъде си прилича на нормална риба, нали? Същото не може да се каже за бебета й.

  Те приличат на обърнати наопаки покемони. Учените ги обичат, защото освен много лесни за отглеждане, тези рибки имат необикновени регенеративни способности, благодарение на които им поникват нови перки, опашки, сърца и дори мозъци.

  7. Кеа

  7. Кеа

  Кеата е доста екзотичен папагал от Нова Зеландия, най-известен с яркото си оперение и интелекта си. И след като е толкова умен, може би някой ден ще можем да го питаме защо по дяволите бебетата му са толкова ужасно грозни?

  Бебето кеа изглежда сякаш всеки момент ще се издрайфа само като мисли за себе си. Точно така, красивият папагал започва живота си като това изчадие, което прилича повече на нещо, което котката ви е довлачила, отколкото на жива птица.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link