фев. 9, 2017
27263 Views

Нелепи митове за секса, на които всички вярват

Автор:

Какво знаете за секса? Едва ли някой би отговорил „нищо“. Дори да сте най-неопитните на света, все пак имате някаква представа за секса, най-малкото от истории и стендъп комедия, които сте слушали през годините.

Но ето какво – дори нещата да ви вървят доста добре, истинският и правилен отговор вероятно все пак е „нищо“. Например, може би си мислите, че…

Бременността се случва или веднага, или никога

Колко често сте гледали във филми и сериали как героинята си прави тест за бременност и се оказва, че е бременна. Отива на доктор и той й казва, че е в шестата седмица. Тя прави бърза сметка и веднага разбира кой е бащата, понеже точно преди шест седмици била спала с него.

Логиката тук е желязна, нали? Щом е бременна в шестата седмица, значи онзи, с когото е правила секс преди шест седмици, трябва да е щастливият победител, нали? Проста математика. Как може това не е така?

Търговски обучения - myjobistosell.com

Де да беше толкова просто. Това, което хората не вземат предвид е, че сперматозоидите не умират просто защото сте си вдигнали гащите и сте преминали на следващия ухажор. Всъщност сперматозоидите са доста корави. Могат да останат живи и жизнени дни след еякулация, чакайки своята възможност да направят белята. Колко точно може да оцелеят сперматозоидите в дивото? Около пет дни, че и повече.

В действителност има случаи, когато сперматозоиди са оцелявали повече от седмица в репродуктивния тракт. Ако вие (дами) правите секс в рамките на седем дни преди овулация, някои сперматозоиди могат да стигнат до фалопиевите тръби тъкмо навреме за новата яйцеклетка.

Всичко това означава, че може да има до седмица разлика между най-голямата грешка в живота ви и нежеланата бременност, в резултат от нея.

Мъжете обичат неангажиращия секс, а жените предпочитат обвързването

Ако някой ТВ персонаж е известен с това, че мърсува, вероятно става въпрос за мъж. Чарли Шийн беше легендарен женкар в „Двама мъже и половина“, Сам Малоун в „Бар Наздраве“ забърсваше всякакви мадами, а Капитан Кърк беше… Капитан Кърк. Много по-трудно ще ви е да съставите такъв списък с женски персонажи (освен, ако не говорим за HBO, но тя не е като другите телевизии).

Половин век феминизъм не е променил схващането, че жените считат секса за стъпка напред в една дългосрочна връзка и дълбоко емоционално обвързване, докато за мъжете секса не е нищо повече от задоволяване на нагона.

Тери Конли от Мичиганския университет е решила да задълбае малко повече по темата. Нейните проучвания са открили, че жените не са по-малко готови на малко секс за забавление, стига да е безопасен и със сексуално компетентен партньор. Разликата се крие не в очакването за обвързаност, а в това колко по-трудно е жената да достигне до оргазъм.

И така, двата пола търсят секс просто заради кефа, само че мъжете знаят, че ще получат оргазъм независимо колко зле е тя в леглото. Само 35% от жените обаче стигат до оргазъм при първи секс с партньор. Защо да правиш кефа цяла вечер на някакъв мъж, ако накрая няма да получиш нищо, освен чаршафи за пране?

Мъжете и жените достигат сексуалния си апогей по различно време

Всички сме чували вариации на този мит, според който докато мъжете достигат своя сексуален апогей в началото на 20-те си години, при жените това се случва десетилетие или повече по-късно.

Митът вероятно произлиза от факта, че тестостеронът доста пиковите си нива на 18, а естрогенът при жените – в средата на 20-те.

Според д-р Марк Голдщайн от Корнел обаче, хормоните не определят сексуалния апогей. Хората не са като бутилки с безалкохолни, които достигат максимално налягане и се пръсват. Сексуалният апогей има повече общо с отношението към секса и нивото на опит, което е причината милиони срамежливи младежи да прекарват най-силните си години през компютъра.

Жени, които са по-зрели, обикновено са по-комфортни със сексуалността си, защото са имали възможността да я изследват. Женският сексуален апетит е по-податлив на обществения натиск, затова колкото повече се отдалечават от драмите и упреците на гимназията, толкова по-открити стават.

Сексът продава

Сексът има невероятната способност да привлича вниманието, това е безспорно. Гърдите и задниците (или съответно тесните боксерки) гарантират, че погледа ще попадне на екрана. Така стоят нещата сега, така са били и по времето на бабите и дядовците ни и така ще бъдат за децата ни. Ако искате да продавате бира, автомобили или спрей за тяло, само пуснете цици по телевизията.

Само че и тук науката ще ни отрезви с истината. Сексът е чудесен начин да накарате хората да гледат. Но да гледаш, не е същото като да купуваш.

Проучвания показват, че по-малко от 10% от мъжете, които са гледали секси реклами, могат след това да си спомнят марката, която всъщност е рекламирана. И това са мъжете, полът, който уж приковава внимание към всичко, свързано с цици. При жените, процентът на спомнилите си марката е наполовина.

Друго проучване на реклами на бира също е открило, че разголените жени по никакъв начин не увеличават продажбите.

Сексът може и да не помага за продажбите на продукти, но все пак ви кара да гледате. Това означава, че е логично във филмите да има голям успех. Вижте само филми като „Първичен инстинкт“. Обещанието за голота е единственото, което е накарало половината от зрителите изобщо да си купя билет. Или поне така си мислят повечето хора.

Учени от Калифорнийския университет са проучили 900 филма от последното десетилетие и са открили, че в нито един случай сексът и голотата не са подобрили представянето на филма в бокс офиса.

loading...
Етикети:
·
Категория:
Човекът
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *