Още

  Най-невероятните оцелявания

  Човешкото тяло е чудо. То може да понесе много неща. Хората оживяват след губене на крайници, при екстремни температури, дори и след падане от самолет. Колко болка може да понесе човешкото тяло?

  Срязан на половина

  Когато работиш с железници сигурно знаеш, че може да ти се случи нещо лошо. Може би да си счупиш нещо, да изгубиш крак или ръка, или пък цялата долна част на тялото си!

  Това се е случило на Трюман Дънкан, който пада от движещ се влак и бива завлечен под колелата му. Те го разрязали на две през кръста, но той остава жив и в съзнание за да чуе как машината влачи тялото му над 20 метра.

  77fatalin

  Трюман решава, че да вика като жена нито е мъжествено, нито пък ще му помогне, за това извадил телефона си и набрал 911, докато бил под влака. На спасителите им отнело 45 минути, за да стигнат до него и докато ги чакал се обадил и на семейството си.

  Докторите не са сигурни как е успял да оживее, но предполагат, че голямата маса на колелата е попречила на кръвта му да изтече.

  Дънкан претърпява 23 операции за 4 месеца преди да бъде изписан от болницата без крака, таз и бъбрек.

  Днес Трюман е отново на работа, този път зад бюрото. Казва, че все още може да прави всичко, което е правил и преди – да плува, да играе с децата си и да вика „Майната ти!” на всеки преминаващ влак.

  Прострелян… отново… и отново… и отново

  Всички сме виждали как Брус Уилис поема куршумите и остава жив. Рапърът 50 Cent е прострелян 9 пъти и оживява. Колко куршума може да поеме човек преди да го обявим за супергерой или зомби?

  Какво ще кажете за 19?

  67fatalin

  Джоузеф Гюзмън е прострелян 19 пъти и оживява. Проблемите му започват през 2006г, когато е на ергенско парти с приятели.

  Според Джоузеф, приятелите му си тръгнали от партито четейки цитати от библията и отивали да помагат на бездомните. Според полицията, групата хвърляла коктейли Молотов и влачели голямо оръдие по улицата срещу едно сиропиталище. Истината най-вероятно е някъде по средата.

  В крайна сметка полицаите започнали да стрелят. А започнеш ли да стреляш е малко трудно да спреш. 50 изстрела били отправени към Джоузеф. 31 от тях пропуснали целта, но полицията явно е разбрала, че тези, които са успели да го улучат са предостатъчно.

  Гюзмън бил закаран в болницата, където лекарите преброили 19 огнестрелни рани. Завеждащият лекар стигнал до заключението, че Джоузеф „най-вероятно изпитвал голяма болка”. Д-р Очевиден, казал и, че червената течност, която бликала от него била „най-вероятно кръв”.

  След като установили, че той наистина кървял, лекарите открили 7 куршума, които били още в тялото му. Бил улучен в краката, корема, гърдите, а един куршум раздробил скулата му. Попили от гърдите му литър и половина кръв и след това му били инжекция против тетанус.

  Той не само оцелял след стрелбата, но бил достатъчно силен за да го опишат като „буйствен”, докато го карали в болницата – най-вероятно защото лекарите го питали дали го боли.

  Улучен от ракета

  Ако сте гледали репортажите по новините за войните, сигурно сте забелязали лошите да използват така наречените RPG.

  Тези оръжия са предназначени за танкове, джипове и други метални неща. Представете си какво се случва, когато улучат човек.

  57fatalin

  Чанинг Мос бил в армията, когато конвоят му попаднал в засада. Врагът изстрелял няколко от популярните RPG-та към джипа, в който бил той. Мос усетил, че нещо го е улучило отстрани и когато поглежда вижда, че от тялото му стърчи ракета.

  Не позволявали да се евакуират хора с бомби в тях, поради опасността от експлозия, за това командващият офицер казал на хеликоптера, че е само шрапнел.

  Когато лекарите в полевата болница видяли, че в него имало цяла ракета, това довело до обичайната паника и викове докато някой най-накрая не влязъл в час и не се опитал да спаси живота му. Това било въпреки решението на армията да го зарежат някъде далеч и да го оставят за накрая. Нищо не те прави по-непопулрен от това да си ходеща бомба.

  След по-задълбочен оглед се оказало, че Чанинг е извадил късмет и бойната глава на ракетата не била в тялото му, а само ракетата и детонатора. Вместо голямото експлоадиращо нещо, в него било само малкото такова.

  Лекарите най-накрая успели да извадят ракетата, заедно с парчетата дрехи и шрапнели, които са попаднали в тялото му при удара. Учудващо ракетата не била засегнала важни органи.

  Огромна дупка… в мозъка

  Финис Гейдж работил на железопътна линия. Част от работата му била да пробива дупки в скалите с динамит. Понеже процедурата не била достатъчно опасна, след като се пъхнел динамита в дупката, някой трябвало хубаво да го набие с метален прът.

  Нищо чудно, че един ден тази практика предизвикала експлозия. Това изстреляло дългия 1 метър и тежащ 6 килограма прът право в лицето на Финис.

  47fatalin

  Понякога хората биват промушени от различни обекти, но не улучват важни органи. В случая Финис не бил такъв късметлия, освен ако мислите, че мозъкът не е важен орган. Когато открили пръта на 30 метра от мястото, той бил покрит с парчета кости и мозък.

  Понеже медицината тогава не била толкова напреднала, дупката в главата на Финис само била почистена и бинтована, като често гноясвала. Пет месеца след инцидента Финис отново води нормален живот, като изключим голямата дупка в главата му.

  Дузина пирони в мозъка

  През 2006г. един човек в Орегон изпаднал в депресия, може би защото живеел в Орегон. Решил да сложи край на живота си и от всички възможни начини избрал да се застреля в главата с пистолет за пирони. Според нас е останал много разочарован, когато първият пирон пробива черепа му, а той е все още жив и в Орегон.

   37fatalin

  Той бил решен да стигне до края и продължавал да натиска спусъка, като човек, който чака асансьора. Накрая в черепа му имало 12 пирона. Не знаем защо е спрял, но сигурно доста боли да си забиваш пирони в главата.

  В крайна сметка отишъл в болницата и се оплакал от главоболие. Технически това е вярно.

  Пироните били толкова дълбоко в мозъка му, че лекарите не могли да ги видят докато не направили рентгенови снимки. Не само, че имал 12 пирона в глава, но те били и от двете страни. Това значи, че си е сменял ръцете по някое време. Лекарите извадили пироните с клещи и дрелка.

  Под водата… за един час

  Тялото ви има някои основни нужди: храна, вода, въздух и добра интернет връзка.  От изброените най-важното е въздухът. Без храна можеш да изкараш седмици, а без вода дни, но повечето хора умират, ако останат без въздух повече от 15 минути. Дори хора, които се упражняват да задържат дъха си могат да издържат без да дишат само 11.5 минути.

  27fatalin

  Мешел Фънк била извадена от водата след като била повече от час под нея. Най-невероятното е, че тя е била само на 2 години, когато това се е случило.

  През 1986г. тя си играела близо до потока и пада в него. Откриват я след повече от час без пулс и с температура 18 градуса.

  Докторите затоплили кръвта на Мишел и изминават повече от 3 часа преди да засекат пулс. Никой не е сигурен как е оживяла, но един от лекарите смята, че ледената вода е предпазила мозъка от увреждане.

  Мишел се възстановила напълно.

  Изкълчване… на главата

  Думата обезглавяване със сигурност не е нещо, което бихте искали да чуете в диагнозата си. Обикновено говори, че ти се е случило нещо ужасно, като тийнейджърски хорър или френската революция.

  17fatalin1

  Шанън Малой претърпява катастрофа и когато е закарана в болницата, лекарите откриват, че всяко едно сухожилие и връзка на черепа с гръбначния стълб е скъсано. Главата и се крепяла само на кожа и мускулна тъкан (наричат го „вътрешно обезглавяване”). Гръбначният хирург, който я оперира казва, че никога не е виждал някой да оживява след подобно нещо.

  Гръбначният и стълб бил наред и лекарите наместили главата й, което явно не е толкова лесно, понеже на 5 пъти казвала, че усеща как главата и се изплъзва по време на процедурата. Не знаем кое е по-лошо – фактът, че са им трябвали 5 опита, за да го направят както трябва или фактът, че тя е била будна докато са се опитвали.

  17fatalinj

  Доктор Бътър Фингър накрая успява да намерси черепа й и завинтват всичко здраво. Шанън се възстановява и дори не остава парализирана. Страда от някои проблеми с говора и зрението, но пак се отървава леко.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link