Още

  Новооткрити животински видове

  Дървесна жаба пинокио

  Новата дългоноса жаба е наречена Пинокио от учените, които я откриват при експедиция в планините Фоя, Нова Гвинея. При експедицията са открити гигантски космат плъх, най-малкото кенгуру в света и гекон с жълти очи.

  Най-малкото морско конче

  Морското конче Hippocampus satomiae е открито в риф в Индонезия и е голямо колкото нокът.

  Хищен плужек

  Всички морски плужеци са вегетарианци. Хранят се предимно с морски водорасли. Поне така са мислели учените, преди да открият този месояден вид в една кална мангрова гора в тайландския залив.

  Морска гъба убиец

  Тя няма очи, стомах или нервна система, но все пак е животно. И яде месо. Chondrocladia turbiformis, която прилича на гъба, използва балоновидна структура, за да хваща плячката си. За нас може да е нова, но тази морска гъба вероятно се крие в морските дълбини от поне 150 милиона години.

  Риба, която ходи на ръцете си

  Може да са мързеливи, а може и просто да им харесва допира до пясъка. Вместо да плуват, тези риби пълзят по морското дъно с перки, оформени като ръце. Девет нови вида от тази необикновена риба са открити наскоро близо до брега на Австралия, но едва ли ще се задържат за дълго. Те са изключително уязвими към промени в околната среда и изчезват с бързи темпове.

  Светещ зелен бомбардировач

  Може да сме открили начин да произвеждаме светлина, където такава няма, но някои морски създания го правят от хиляди години. Интересно ново попълнение към зелените бомбардировачи е този светещ дълбоководен червей, който пуска зелени светлинни „бомби“, за да разсейва хищниците.

  Антарктически животни, които приличат на растения

  Границата между растенията и животните изглежда изтънява все повече. Два нови вида морски безгръбначни, които приличат на водорасли са открити в море Уедъл.Tauroprimnoa austasensis и Digitogorgia kuekenthali са най-новите примери за тези редки организми, имитиращи растения. Още по-необикновеното при тях е това, че подобни създания обикновено се откриват в тропиците, а не в ледените води на севера.

  Дървесна мишка

  Симпатичното животинче е открито от същите учени, открили и Пинокио в Нова Гвинея.

  Източник: webecoist.com

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link