Още

  Няколко интересни факти – знаете ли че …

  В Южна Африка има специални ферми, в които се отглеждат хиляди лъвове, предназначени да станат трофеи за богати ловци от цял свят.

  Хремата, която се появява докато човек плаче, се обяснява с излишък от сълзи, които се спускат по специални каналчета в носната кухина. Така че в действителност ние плачем не само с очите, но и с носа си.

  Има и друга версия на картината „Мона Лиза“, която се намира в таен трезор в Швейцария. Според експерти, тази картина също е рисувана от Леонардо да Винчи. На нея е изобразена същата жена, само че много по-млада.

  През  1999 г. войските на НАТО в Косово за малко да започнат война с Русия. Това не се е случило, само защото един от командирите на НАТО отказва да се подчинява на заповедите на своя военачалник, казвайки: “ Аз няма да започна Трета световна война заради вас“.Този командир веднага е отстранен.

  Questions iStock_000015742269Small

  Първият електронен часовник се появява през 1972 г. Той е струвал 2100 долара / равняващи се в наши дни на 11 400 долара/. До края на 70-те години тези часовници  вече могат да бъдат закупени за 10 долара бройката.

  Когато починала актрисата Джоан Крауфорд, дългогодишната и съперничка Бети Дейвис казва: „За мъртвите не е прието да се говорят лоши неща – за тях трябва да се говори само добро … „Джоан Крауфорд е мъртва.Това е добре.“

  Използваният зелен цвят при уредите за нощно виждане се дължи на факта, че човешкото око може да различи повече нюанси на този цвят отколкото на всеки друг.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови