Още

  Още 20 странни факта за секса

  Правите го от тийнейджъри и според статистиката ще го правите с четири до шест души през живота си. Дори да сте женени, ще продължите да го правите поне един път седмично. Но колко знаете за секса наистина?

  От секс може да си изгубите ума

  Транзиторната глобална амнезия е внезапна, временна загуба на паметта, която не се свързва с неврологично състояние. Какво я причинява тогава? Сексът.

  Заедно с много кратък списък от вероятни причини, сред които и внезапно потапяне в гореща или студена вода, сексът буквално може да заличи паметта ви. За щастие състоянието е рядко и малко вероятно да се прояви повторно.

  Но защо се случва? Учени през 2012г стигат до заключението, че определен вид свиване и натоварване на коремните мускули, което е типично по време на секс, може да окаже изключително налягане върху вените и да доведе до приток на деоксидирана кръв към мозъка.

  Списъкът с фетиши е много по-дълъг и специфичен, отколкото предполагате

  Чували ли сте за автоплюшофилия? Това е когато човек се облича като гигантско плюшено животно. Ами за автонепиофилия? Това е когато човек се възбужда от това да се преструва на бебе. При климакофилията пък удоволствието идва от падането по стълбите. Литофилите се възбуждат от камъни и чакъл. И това е само началото.

  Още 20 странни факта за секса

  С една целувка обменяте 80 милиона бактерии

  Учените са открили, че една 10-секундна целувка може да прехвърли около 80 милиона бактерии от над 700 вида.

  ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

  Секс скандалите, които затриха цели империи

  Тайните на древния секс

  Разбира се човешкото тяло е дом на екосистема от 100 трилиона микроорганизма. Но не се тревожете, тези бактерии не са опасни.

  Пенисът може да се счупи

  Макар човешкият пенис да няма кости, рязкото и силно огъване в състояние на ерекция по време на секс или мастурбиране може да предизвиква фрактури на цилиндричната тъкан, която изгражда по-голяма част от пениса.

  Фрактурата на пениса, както може да се очаква, е доста болезнена травма. Симптомите включват щракащ звук, бърза загуба на ерекция или появяването на синини по пениса. Понякога е засегната и уретрата, като тогава се наблюдава и изтичане на кръв.

  Някои мъже нарочно чупят пениса си

  При практикуването на такандан, мъжете в Иран хващат еректиралия пенис в основата с една ръка, след което с другата ръка рязко пречупват главичката. Когато се извърши правилно, тази техника уж била безболезнена, също както навика да си пукаш кокалчетата.

  Защо го правят? Това чупене на пениса причинява спадане на ерекцията и „задоволителен пукащ звук“, така че вероятно се практикува за справяне с нежеланата ерекция.

  Жените се възбуждат от порно с шимпанзета

  При експеримент от 2005г, на 18 хетеросексуални мъже и 18 хетеросексуални жени са показани няколко порнографски филма с хора и един с шимпанзета. Мъжете останали безразлични към порното с шимпанзета, но жените – не.

  ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

  Още повече, учените са открили, че докато мъжете се възбуждали само от порно с жени, жените от експеримента се възбуждали както от мъжете, така и от жените във филмите. Тези резултати показват, че при жените стимулите, необходими за възбуда, съвсем не са толкова специфични, колкото при мъжете.

  Прилепите практикуват орален секс

  През 2013г излиза доклад, според който прилепите практикуват орален секс. Има и някои недоказани теории, че женските прилепи използват фелациото като начин да дезинфекцират мъжкия пенис, а мъжките използват оралната любов, за да изкарат спермата на конкурентите.

  Още 20 странни факта за секса

  Крокодилски изпражнения и развалено мляко са били използвани като контрацептиви

  Следващият път, когато се оплаквате от днешните методи за контрацепция, спомнете си, че древните египтяни са използвали крокодилски изпражнения и развалено мляко, за да се предпазят от нежелана бременност. И двете са били прилагани вагинално и по време на акта.

  Модерните теории обясняват, че млякото повишава киселинността във вагината до толкова, че унищожава сперматозоидите. Крокодилските изпражнения пък са достатъчно алкални, за да действат като спермицид.

  30% от хората над 80 години правят секс редовно

  Между 20 и 30% от възрастните над 80 са сексуално активни.

  Полово предаваните болести вилнеят сред възрастното население

  Според официална информация, между 2007 и 2011г случаите на хламидия сред американци над 65 години са се покачили с 31%, а на сифилис – с 52%. Освен това британски учени са открили, че броят на новите ХИВ инфекции сред американски и британски граждани над 50 години се е удвоил от началото на века.

  ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

  Изследване: Ето какъв е бил сексът в Османската империя

  Още 20 странни факта за секса

  В това има логика. Едно от сексуално най-необразованите поколения сега са възрастни хора, които използват лекарства, за да живеят по-дълго и да бъдат по-дълго сексуално активни.

  Мъжете на 60 плащат за секс по-често с напредване на възрастта

  Противно на това, което може да мислите – че при възрастните спада желанието за секс – през 2015г излиза информация, че мъжете между 60 и 84 години плащат все по-често за секс с всяка изминала година.

  Още по-притеснителното е, че докато плащащите за секс са по-възрастни, те по-рядко използват предпазни средства. От участвалите в изследването мъже, 60% са признали, че не винаги използват презерватив при секс с проститутка.

  1/3 от американците между 75 и 85 години все още правят орален секс

  Още един секс факт за възрастните. Подробно изследване от 2007г открива, че 31% от американците на възраст между 75 и 85 години практикуват орален секс. При американците между 57 и 75 години, това са 58%.

  Смъртта по време на секс е по-често явление, отколкото си мислите

  0.6% от всички случаи на внезапна смърт се случват по време на секс. Ако това не ви звучи особено много, помислете си колко много начини да умрете има, след което сметнете, че според статистиката това е един на всеки 200 случая.

  Най-честите причини за смърт по време на секс са проблеми със сърцето, както и мозъчен кръвоизлив.

  Още 20 странни факта за секса

  Много известни хора са умрели по време на секс

  Папа Йоан XII умира през 964г от инфаркт по време на секс (макар да се предполага, че е трябвало да се въздържа заради позицията си). По-невероятна е историята, че папа Павел II умира през 1471г, докато прави секс с младо момче от прислугата.

  Актьорът Дейвид Карадин, певецът Майкъл Хъчънс от INXS и британския ТВ водещ Кристиан Дигби вероятно са умрели от задушаване по време на сексуални игри.

  ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

  8 исторически факта за секса, за които няма да ви разкажат в училищата и университетите

  Тези исторически личности се споминали, докато правят секс

  Бившият вицепрезидент Нелсън Рокфелер получава фатален инфаркт през 1979г след секс с асистентката си. Бащата на Матю Макконъги, Джеймс, също е умрял от инфаркт по време на секс.

  Изневеряващите мъже е по-вероятно да умрат по време на секс

  Анализ от 2012г открива, че внезапната смърт по време на секс е по-често явление при мъже, които изневеряват на жените си.

  Не е ясно защо това е така, макар вероятната причина да се крие в по-големия стрес от криенето, както и стреса от поддържането на по-добро темпо заради възрастта на любовницата (обикновено доста по-млада).

  Зародишът може да получава ерекция

  Макар да не говорят много за това, учени и лекари знаят за този феномен от десетилетия. Колкото и шокиращо да звучи, инфразвукът е потвърждавал това много пъти.

  Още 20 странни факта за секса

  В даден момент от живота си всеки втори човек на света хваща полово предавана болест

  Учените са открили, че човешкият папилома вирус е изключително разпространен, особено сред младите на възраст между 18 и 29 години. Всъщност около 2/3 от иначе здравите американци имат някаква форма на папилома вирус.

  Дали става въпрос за папилома вирус или друго полово заболяване, изчислено е, че само в Америка всяка година има повече от 20 милиона нови случаи.

  Херпесът е много по-страшен, отколкото сте си мислели

  Около 50 милиона американци имат генитален херпес. Очаква се до 2025г да са засегнати около 40% от мъжете и 50% от жените в Америка.

  Всяка трета жена изпитва сексуално дисфория

  Това е състояние, което се проявява като меланхолия, раздразнителност, нервност и неспокойство. Според проучване от 2011г, една на три жени го изпитва, а при една на десет е редовно.

  ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

  Сексът след 40 г. е най-страхотен

  Съсипаното детство на Ева Йонеско – момичето, което се превърна в секс играчка на 5-годишна възраст

  При нормални обстоятелства, периодът непосредствено след секс стимулира добро настроение, заедно с психологическо и физическо отпускане. Но за 33% от жените е обратното. И макар да се смята, че причините са биологични, а не психологични, никой не е сигурен на какво точно се дължи този феномен.

  Средната скорост на спермата при еякулация е 45км/ч

  Според информация от института Кинси, спермата при еякулация се изстрелва с шокираща скорост.

  45км/ч е по-бързо от рекордния спринт на Юсеин Болт на Олимпиадата през 2008г и почти толкова бързо, колкото рекордната скорост на коня Секретариат от 1973г.

  ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

  Как и какво се случвало в султанския харем

  Сексът през Средновековието

  Сексуалните отношения в епохата на Каролингите

  10-те най-сексапилни жени за всички времена

  Сексът в Древен Египет

  Секс скандалите, шокирали средновековна Европа

  Редовният секс прави жените по-красиви

  Живот без секс: кои са асексуалните  

  Десетте най-изневеряващи нации по света

   

  10 удивителни факта за раждането в Япония, за които никога не сме и предполагали

  Нелепи митове за секса, на които всички вярват

  Ще се изненадате, като прочетете тези факти за Япония

  Жените за комфорт – сексуалните робини на японските войници

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови