Още

  Откриха огромен черен саркофаг в Египет. Дали в него не лежи нефилим? (ВИДЕО)

  По време на разкопки в египетския град Александрия, археолози откриха мистериозен черен саркофаг с огромни размери. Учените все още не знаят кой или какво се намира вътре, но предполагат, че тази находка е на повече от 2 хиляди години, пише британският вестник Mirror.

  Саркофагът е най-големият в историята на археологията. Той е направен от черен гранит и е с размери 265 см дължина, 165 см ширина и 185 см височина. Първоначалните предположения на експертите са, че той датира от времето на Птолемеите, но би могъл да се окаже и много по-стар.

  Огромният, 30-тонен обект е бил открит на повече от 4 метра дълбочина, в началото на месеца.

  До него имало бяла глава от алабастър и учените предполагат, че тя може да изобразява човека, погребан в саркофага.

   

  Необичайният саркофаг незабавно привлече вниманието на всевъзможни любители на мистерии и конспирации, като според някои от тях в ковчега лежи тялото на нефилим*.

  *За тези митични създания се говори в Стария завет, където са описани като деца на „синовете Божии“ и „дъщерите човешки“ във времето преди Потопа. В зависимост от превода и тълкуванието на думата „нефилим“, тези същества се разглеждат като полухора-полуангели или като паднали ангели, тайни шпиони на Бог, които проучват и наблюдават случващото се на земята. Независимо от прочита обаче, навсякъде нефилимите са описвани като огромни хора – исполини.

  Скептиците и реалистите обаче са на мнение, че обяснението за огромните му размери е, че собственикът на гробницата е имал огромно его.

  Друга интересна подробност около саркофага е, че слоят на разтвора между капака и самия саркофаг е недокоснат, което показва, че никога не е било отварян. Тази информация още по-силно разпали ентусиазма на онези, които вярват в теорията за нефилима.

  Древната история на Египет обаче, изобилства от примери за хора с огромни размери. Те са описвани в текстове, изобразявани в изкуството, а днес археолозите откриват и техните погребани останки. За много от тези „великани“ обаче, не се знае нищо, защото са се криели от обществото.

  Най-яркият пример за човек-гигант е последният владетел на Втората династия на Египет — фараон Khasekhemui, управлявал ок. 2690 г. пр.н.е. Той е бил висок около 2 метра и половина.

  Откритието е направено, по време на подготвителни работи за изчистване на терен, на който щяла да се строи нова сграда.

  Според законодателството на Египет е необходимо да се извърши археологическа проверка на всички обекти, предназначени за строителство.

  източник: fakti.bg / Милена Трачева

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link