авг. 1, 2017
33494 Views

Първият мъж, който печели „Стани богат“ в Америка, използва жокера си, за да каже на баща си, че печели шоуто

Автор:

Джон Карпентър добива популярност, след като става първият мъж в Америка, който печели в играта „Стани богат“(“Who Wants to Be a Millionaire”). Но преди да разкажем за интересното му представяне, нека видим кой всъщност е той?

Карпентър е от Масачузетс. Баща му Том е компютърен инженер, а майка му Гейл е административен асистент. През 1986 година Карпентър завършва Rutgers University със специалност икономика. През 1996 година се запознава с бъдещата си съпруга Дебора, която по онова време кара магистърска програма в друг университет и работи като мениджър на банка в Ню Хевън. По време на участието си в „Стани богат“ Джон е на 31 години.

Да станеш милионер за една нощ

В началото Карпентър е не се интересува от шоуто, но една вечер, когато той и съпругата му имат гости у дома, той пуска телевизора, който е включен на програмата, излъчваща предаването. Когато осъзнава, че въпросите за по-големи суми не са, както той се изразява, „по-трудни от въпросите за по-ниски суми“, той решава да се свърже с шоуто и да се запише за участие. Още по телефона Карпентър успява да отговори правилно на всички въпроси и е одобрен за участие в следващите два дни.

Водещият Риджъс Филбин по-късно казва за Карпентър, че е „минал“ през въпросите директно. По време на играта Джон без проблем отговаря на всички въпроси, а последният, който е за 1 милион долара, гласи: „Кой американски президент участва в телевизионния сериал „Laugh-In?”. Възможните отговори са: Линдън Джонсън, Ричард Никсън, Джими Картър или Джералд Форд. Преди да стигне до този последен въпрос, Карпентър не е използвал нито един от своите жокери, но едва тогава той казва на водещия Филбин, че иска да позвъни на баща си.

Риджъс Филбин се свързва с Том – бащата на Джон Карпентър и му обяснява накратко какво ще се случи през следващите няколко секунди. Публиката е напрегната, но когато на Джон му е предоставена думата, той казва на баща си, че всъщност няма нужда от неговата помощ. Той добавя, че в момента играе за един милион долара и знае отговора на въпроса. Линията прекъсва и Карпентър отговаря, че верният отговор е Ричард Никсън. Когато името на президента светва в зелено (знак, че това действително е верният отговор), започват бурните аплодисменти, дъждът от конфети и силните възгласи на публиката.

По-късно Карпентър разказва, че нямало да изглежда добре, ако не използва поне един от жокерите си, затова решава да се възползва от възможността. След шоуто той споделя, че няколко пъти е обмислял да напусне работа, но в крайна сметка се отказва, тъй като „след всички данъци, тези пари не са чак толкова променящи живота“. Освен това, Карпентър разказва, че славата е оказала по-голямо влияние върху живота му, отколкото спечелената сума.

След участието си в шоуто Джон Карпентър гостува в няколко предавания и сериали, а през 2002 година излиза книгата, посветена на „Стани богат“, на която е съавтор. Преди това, през 2000 година, Карпентър се явява отново в шоуто, но във версията за шампиони, в която предишни участници, печелили високи суми, играят отново, но този път даряват спечеленото за благотворителност по техен избор. Карпентър печели 250 000 долара.

loading...
Категория:
Любопитно
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *