Още

  Първият мъж, който печели „Стани богат“ в Америка, използва жокера си, за да каже на баща си, че печели шоуто

  Джон Карпентър добива популярност, след като става първият мъж в Америка, който печели в играта „Стани богат“(“Who Wants to Be a Millionaire”). Но преди да разкажем за интересното му представяне, нека видим кой всъщност е той?

  Карпентър е от Масачузетс. Баща му Том е компютърен инженер, а майка му Гейл е административен асистент. През 1986 година Карпентър завършва Rutgers University със специалност икономика. През 1996 година се запознава с бъдещата си съпруга Дебора, която по онова време кара магистърска програма в друг университет и работи като мениджър на банка в Ню Хевън. По време на участието си в „Стани богат“ Джон е на 31 години.

  Да станеш милионер за една нощ

  В началото Карпентър е не се интересува от шоуто, но една вечер, когато той и съпругата му имат гости у дома, той пуска телевизора, който е включен на програмата, излъчваща предаването. Когато осъзнава, че въпросите за по-големи суми не са, както той се изразява, „по-трудни от въпросите за по-ниски суми“, той решава да се свърже с шоуто и да се запише за участие. Още по телефона Карпентър успява да отговори правилно на всички въпроси и е одобрен за участие в следващите два дни.

  Водещият Риджъс Филбин по-късно казва за Карпентър, че е „минал“ през въпросите директно. По време на играта Джон без проблем отговаря на всички въпроси, а последният, който е за 1 милион долара, гласи: „Кой американски президент участва в телевизионния сериал „Laugh-In?”. Възможните отговори са: Линдън Джонсън, Ричард Никсън, Джими Картър или Джералд Форд. Преди да стигне до този последен въпрос, Карпентър не е използвал нито един от своите жокери, но едва тогава той казва на водещия Филбин, че иска да позвъни на баща си.

  Риджъс Филбин се свързва с Том – бащата на Джон Карпентър и му обяснява накратко какво ще се случи през следващите няколко секунди. Публиката е напрегната, но когато на Джон му е предоставена думата, той казва на баща си, че всъщност няма нужда от неговата помощ. Той добавя, че в момента играе за един милион долара и знае отговора на въпроса. Линията прекъсва и Карпентър отговаря, че верният отговор е Ричард Никсън. Когато името на президента светва в зелено (знак, че това действително е верният отговор), започват бурните аплодисменти, дъждът от конфети и силните възгласи на публиката.

  По-късно Карпентър разказва, че нямало да изглежда добре, ако не използва поне един от жокерите си, затова решава да се възползва от възможността. След шоуто той споделя, че няколко пъти е обмислял да напусне работа, но в крайна сметка се отказва, тъй като „след всички данъци, тези пари не са чак толкова променящи живота“. Освен това, Карпентър разказва, че славата е оказала по-голямо влияние върху живота му, отколкото спечелената сума.

  След участието си в шоуто Джон Карпентър гостува в няколко предавания и сериали, а през 2002 година излиза книгата, посветена на „Стани богат“, на която е съавтор. Преди това, през 2000 година, Карпентър се явява отново в шоуто, но във версията за шампиони, в която предишни участници, печелили високи суми, играят отново, но този път даряват спечеленото за благотворителност по техен избор. Карпентър печели 250 000 долара.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link