Още

  Песни, които са успели да извадят хора от кома

  1. Адел – „Rolling in the Deep”

  Историята: През 2011 година 7-годишната Шарлът Неве получава мозъчен кръвоизлив, след който изпада в кома, а докторите казват, че едва ли някога ще излезе от нея. Майката на Шарлът очаква най-лошото, когато през 2012 година наградата Грами за „Песен на годината“ печели „Rolling in the Deep” на Адел. Тъй като това е песен, която и двете обичат, майката на Шарлът я пуска по време на едно от посещенията си болницата. За нейно учудване момичето се усмихва. Това е първата реакция на Шарлът откакто е изпаднала в кома. Два дни по-късно момичето говори и може да се изправя в седнало положение в леглото.

  2. „You’re Beautiful” на Джеймс Блънт

  Историята: Родителите на 5-годишната Клаудия Дийлуис са съкрушени, след като момиченцето им пада от балкона в дома на своя приятелка и изпада в кома. Клаудия е в това състояние в продължение на 10 дни и не показва никакви признаци на подобрение. Един ден от радиото в болницата се чува песента „You’re Beautiful”, която е любимата песен на детето. Тогава Клаудия се размърдва леко и започва да се събужда. „Когато отвори очи и ни разпозна, бяхме толкова облекчени. Всяко малко движение беше огромна стъпка на подобрение за нея“ – разказва баща й.

  3. „American Idiot” на „Green Day”

  Историята: През 2005 година Кори Джордж е огромен фен на „Green Day”. Той е ударен от кола в деня на деветия си рожден ден, след което изпада в кома, която продължава две седмици. Тогава на майка му й хрумва идея да пусне на детето си любимата му група. Кори отваря очи и започва да мърда пръстите си в такт с музиката след по-малко от час.

  4. „The Devil Went Down to Georgia” на „The Charlie Daniels Band“

  Историята: През 2009 година Джарет Гарланд прекарва 4 месеца в кома, след като претърпява катастрофа, която отнема живота на един от приятелите му и ранява друг. Докторите не смятат, че Джарет ще оцелее и казват на родителите му, че ако по някакво чудо това се случи, той ще прекара остатъка от живота си във вегетативно състояние. За да се опитат да го извадят от комата, родителите на Джарет решават да му пуснат песента, която той слушал непрекъснато – „The Devil Went Down to Georgia”. Отнема им много време и часове слушане на песента, но в крайна сметка Джарет реагира. Почти година след това той се среща с Чарли Даниелс, за да му благодари лично за песента.

  5. “(I Can’t Get No) Satisfaction” на „The Rolling Stones”

  Историята: Сам Картър е на 17 години, когато песента на „The Rolling Stones” излиза през 1965 и е на 60 години, когато същата тази песен го изкарва от кома. Въпреки че лекарите казват, че има нулев процент да оцелее, Картър по-късно казва, че когато чул музиката в слушалките „си припомних колко се вълнувах, когато отидох в магазина, за да си купя албума им. Тогава изведнъж получих прилив на енергия и осъзнах, че в мен има живот. Тогава се събудих – когато чух първата песен, която си купих“.

  6. „Livin’ on a Prayer” на Бон Джоуви

  Историята: Дейвид Хасъл претърпява катастрофа, след което изпада в кома. Тогава родителите му решават да му пускат песни на Бон Джоуви, надявайки се, че това ще помогне на Дейвид. За тяхна приятна изненада, 22-годишният им син започнал леко да мърда устните си, следвайки текста на песента. Той се възстановява напълно.

  7. „Dynamo” на Si Cranstoun

  Историята: Сърцето на Черил Хортън-Пауъл спира за 10 минути, след като претърпява сърдечен арест през 2013 година. Тя изпада в кома и докторите казват на семейството й, че шансовете да оцелее са 50/50. Опитвайки се да й помогнат, близките й носят в болницата слушалки и пускат на Черил любимата й песен. Много скоро тя започва да движи краката си в ритъма на музиката. „Бях върната към живота, благодарение на музиката, която винаги съм обичала и мисля, че тя събуди спомените ми от детството тогава“ – каза по-късно Черил.

  8. „Unchained Melody” на „Righteous Brothers”

  Историята: Мария Невал от Англия изпада в кома след мозъчен кръвоизлив. Няколко месеца по-късно на съпруга й му хрумва идеята да й пусне тяхната сватбена песен, за да види дали Мария няма да реагира по някакъв начин. „Когато получих реакция от нея и я попитах – „Знаеш ли какво е това?“, тя кимна и беше фантастично“ – споделя съпругът й.

  9. „Just the Way You Are” на Бруно Марс

  11- годишната Зумая Торп присъства на концерт на Бруно Марс, но скоро след това се превръща в единствената оцеляла от катастрофа, при която загиват бременната й майка и двете й сестри. Зумая изпада в кома след инцидента. Медицинските сестри пускат на момичето песни на Бруно Марс всяка вечер и когато момичето се събужда, първите й думи са части от текста на песента „Just the Way You Are”. Бруно Марс разказва историята на Зумая и й отправя специални поздрави по време на концерта си в Кливланд през 2014 година.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link