Още

  Пореден метеоритен сблъсък, човечеството не е подготвено за опасността

  Правителството на Никарагуа разкри, че метеорит се е разбил близо до столицата Манагуа на 7 септември. Сблъсъкът и последвалата експлозия са били усетени в 1.2-милионния град и са образували кратер с диаметър 12м и дълбочина 5м.

  Пореден метеоритен сблъсък, човечеството не е подготвено за опасността

  Няколко човека са видели обекта да пада от небето, а мнозина са разказали за пясък, прах и експлозия във въздуха, както и за миризма на изгоряло. Метеоритът е паднал в гориста местност в покрайнините на града, близо до летището.

  Учените все още изследват кратера и не могат да установят състава на метеорита, нито да открият останки от него. Убедени са обаче, че в действителност става въпрос за метеорит.

  Властите в Никарагуа смятат, че метеоритът е откъснало се парче от астероида 2014RC, който е преминал близо до Земята през същия ден. НАСА са засекли астероида само седмица преди това и са очаквали отломки от него да паднат на нашата планета.

  Късната реакция на НАСА и последвалият метеоритен сблъсък в Никарагуа за пореден път показват, че човечеството е неподготвено за по-сериозен сблъсък. НАСА следят движението на повече от 11 000 астероида, които се очаква да приближат Земята и да представляват риск, но не е известно колко още потенциално опасни астероиди остават незасечени.

   

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link