Още

  Тигрите, които преследват дрон, всъщност са добитък и ще бъдат заклани

  Видеото, на което дузина охранени сибирски тигъра преследват и улавят летящ дрон от небето, взриви интернет. На пръв поглед може да изглежда доста готино, но всъщност зад клипа се крие мрачна история.

  Vice разкрива, че записът е направен в парка Харбин в Китай, който официално е „природен парк за диви сибирски тигри“, но всъщност е тигрова ферма, в която се отглеждат сибирски тигри за кости и вино – търговията на които е забранена в Китай от 1993г.

  Следователи са направили шокиращи разкрития за тигровите ферми в Китай, където животните живеят в ужасяващи условия. Тигрите са отшелнически животни и за тях е неестествено да живеят заедно.

  В Китай има около 200 тигрови ферми, където се отглеждат около 6000 тигъра в плен. Някои смятат, че регистрираните ферми всъщност водят до спад на бракониерството, като легално и безопасно посрещат търсенето на тигрови кожи и кости, но повечето природозащитници не са съгласни с това.

  Според тях, тигровите ферми всъщност стимулират търсенето, а това от своя страна стимулира и бракониерството на диви тигри, защото продуктите от диви тигри се смятат за много по-добри, престижни и ценни.

  И докато китайските ферми отглеждат хиляди тигри, които биват колени, в Китай на свобода живеят по-малко от 50.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link