фев. 28, 2017
15022 Views

Тигрите, които преследват дрон, всъщност са добитък и ще бъдат заклани

Автор:

Видеото, на което дузина охранени сибирски тигъра преследват и улавят летящ дрон от небето, взриви интернет. На пръв поглед може да изглежда доста готино, но всъщност зад клипа се крие мрачна история.

Vice разкрива, че записът е направен в парка Харбин в Китай, който официално е „природен парк за диви сибирски тигри“, но всъщност е тигрова ферма, в която се отглеждат сибирски тигри за кости и вино – търговията на които е забранена в Китай от 1993г.

Следователи са направили шокиращи разкрития за тигровите ферми в Китай, където животните живеят в ужасяващи условия. Тигрите са отшелнически животни и за тях е неестествено да живеят заедно.

В Китай има около 200 тигрови ферми, където се отглеждат около 6000 тигъра в плен. Някои смятат, че регистрираните ферми всъщност водят до спад на бракониерството, като легално и безопасно посрещат търсенето на тигрови кожи и кости, но повечето природозащитници не са съгласни с това.

Според тях, тигровите ферми всъщност стимулират търсенето, а това от своя страна стимулира и бракониерството на диви тигри, защото продуктите от диви тигри се смятат за много по-добри, престижни и ценни.

И докато китайските ферми отглеждат хиляди тигри, които биват колени, в Китай на свобода живеят по-малко от 50.

loading...
Категория:
Видео · Животни
loading...

Comments to Тигрите, които преследват дрон, всъщност са добитък и ще бъдат заклани

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *