Още

  Топ 10 на най-големите мафии

  10. Ямайските гангстери в Англия

  Това са ямайци, които са имигрирали в Англия през средата на 20-ти век. Често са свързвани с организирана престъпност, като търговия на наркотици и сделки с оръжия. Не се намесват във високите етажи на властта, затова не се смятат за толкова силни като останалите мафиоти.

  9. Албанската мафия


  Албанската мафия се състои от голям брой престъпни организации, които освен в Албания, действат в САЩ и други европейски страни. Смята се, че албанската мафия се е разпространила на международно ниво през 80-те години. В САЩ и Великобритания мафиотите извършват трафик на жени и наркотици и са известни с това, че бързо си отмъщават.

  8. Сръбската мафия


  Сръбската мафия действа в на 10 страни, сред които попадат и Германия, САЩ, Великобритания, Франция. Извършват трафик на наркотици, контрабанда, убийства и кражба на информация. Състои се от три големи групи, които контролират останалите по-малки групи. Понастоящем в Сърбия групите на мафията са около 30-40.

  7. Израелската мафия


  Израелците извършват трафик на наркотици и проститутки в голям брой държави. Някога на тях е било гледано с респект, но днес са безскрупулни и убиват без да им мигне окото. Руско-израелската мафия е толкова навътре в политическата система на САЩ, че силите на реда изобщо не успяват да постигнат някакъв прогрес в спирането им.

  6. Мексиканската мафия


  Много силна затворническа група в САЩ. Води началото си от 50-те години на миналия век, когато са пазели затворници от други затворници и пазачи. Групата се занимава и с изнудване и трафик на наркотици. В САЩ броят на членовете й наброява около 30 000 души. Те често се татуират с мексиканския национален символ върху горящ кръг с кръстосани ножове. Говори се, че има 150 затворника, които имат властта да заповядат убийство и около 2000, които са готови да изпълнят заповедта. Принуждават други групи и дилъри да плащат такса за протекция и убиват тези, които откажат.

  5. Якудза


  Японската Якудза е местна престъпна група, които използват заплахи и изнудване за да постигнат целите си. Групата води началото си още от 17 век и наброява 110 000 души от 2500 фамилии. Занимават се с внасяне на нецензурирана порнография от Европа и Америка, проституция, протекция и нелегална имиграция.

  4. Китайските триади

  Триадите са съставени от множество престъпни организации в Китай, Малайзия, Хонг Конг, Тайван и Сингапур. Активни са и в Ню Йорк, Лос Анжелис, Сиатъл, Ванкувър и Сан Франциско. Извършват кражби, убийства по поръчка, трафик на наркотици, изнудване, пиратство и фалшификация на пари. Групите могат да наброяват от 15 до 3000 души.

  3. Колумбийските картели


  Занимават се предимно с трафик на наркотици в много страни. Имат много организации, които се занимават с политическите, военните и юридическите проблеми на картелите. Важните картели в Колумбия са картел Кали, картел Меделин и картел Норте дел Вале. Те са били застрашени след споразумението за екстрадиция между САЩ и Колумбия. Тогава лордовете се скрили и заповядали на подчинените си да убият поддръжниците на споразумението. Замесени са и при множество отвличания и терористични актове.

  2. Коза Ностра


  Сицилианската и американската Коза Ностра е сравнително нова група. Създадена е в края на 19 век в Италия. Въпреки че е млада, мафията успява да планира големи престъпления и се измъква след това. Занимава се с протекция, разпространение на наркотици и търговия с оръжия. Броят на членовете в групата е малък – между 3500 и 4000 души. Имат много поддръжници, които не са истински членове. За да бъдеш един от тях трябва да преминеш през церемония и да убиеш някого за да се докажеш.

  1. Руската мафия

  Руската мафия тръгва от Съветския съюз и сега има влияние по цял свят. Броят на членовете й е между 100 000 и 500 000. Действат в Израел, Унгария, Испания, Канада, Великобритания, САЩ, Русия и др. Имигрират в Израел, Америка и Германия с фалшиви еврейски и немски самоличности. Дейността им включва разпространение на наркотици, търговия с оръжия, бомбени атентати, контрабанда, интернет измами и др. Едно от правилата им е никога да не си сътрудничат с властите. Ако някой от членовете е арестуван и проговори бива убит при освобождаването си. Известни са още с трафик на органи и поръчкови убийства.

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови